Anderson wint tweede vloertoernooi van het jaar, Van Barneveld strandt in kwartfinale

Anderson in actie afgelopen WK
Anderson in actie afgelopen WKProfimedia
De tweede Players Championship, beter bekend als de vloertoernooien van de Pro Tour, is gewonnen door Gary Anderson. Hij was in de finale te sterk voor Ryan Searle. Raymond van Barneveld en Niels Zonneveld haalden de kwartfinales. Voor de tweede dag op rij was het in de Robin Park Tennis Centre in Wigan. Gisteren was Luke Littler de winnaar.

Wie er niet bij was, was Gerwyn Price. De Welshmen was gisteren niet te spreken over de omstandigheden en gaf bij een 4-2 achterstand op tegen Brendan Dolan. Richie Burnett verving hem vandaag.

In Wigan kwamen er maar liefst 24 Nederlanders in actie. Raymond van Barneveld won de eerste ronde van Simon Whitlock met 6-2. Jermaine Wattimena versloeg Dimitri van den Bergh met 6-2. Gian van Veen, die gisteren nog de halve finale halen, won met dezelfde cijfers Adam Warner. Danny Jansen versloeg Benjamin Drue-Reus met 6-3. Van Veen versloeg de Deen gisteren ook al. Wessel Nijman versloeg Jim Williams met 6-2 en Jurjen van der Velde stuntte tegen Luke Humphries. Hij won met 6-5. Patrick Geeraets versloeg Darren Beveridge met 6-3, Berry van Peer won van Burnett met 6-2 en Niels Zonneveld was te sterk voor landgenoot Jelle Klaasen, dat werd 6-3. De laatste Nederlander die de eerste ronde overleefde was Kevin Doets, hij was met 6-4 te sterk Pascal Rupprecht.

Vijf Nederlanders over

In de laatste 64, wat de tweede ronde is, viel de helft weer af. Van Veen versloeg Scott Williams met 6-4. Williams haalde afgelopen WK nog de halve finale, een ronde daarvoor schakelde hij Michael van Gerwen uit, die niet aanwezig is in Wigan. Van Barneveld was te sterk voor de Ier William O'Connor. Het werd 6-2. Van Peer en Zonneveld boekten beide een knappe zege. Zonneveld versloeg Rob Cross en Van Peer versloeg de Duitse Ricardo Pietreczko. Beiden wonnen ze met 6-5. Ook Doets boekte een knappe overwinning, hij won van Ross Smith met 6-3. Littler verloor in de tweede ronde al dit keer. De Pool Radek Szaganski was met 6-5 te sterk.

Vervolg

Van Veen, van Barneveld en Zonneveld zegevierde allemaal in de derde ronde en gingen zich opmaken voor de laatste hordes. Van Veen trof in de achtste finales Van Barneveld. De ervaring won van het talent. Van Barneveld was met 6-4 te sterk en ging naar de kwartfinale. Zonneveld had een gunstige tegenstander met Paul Krohne en die won hij dan ook met 6-4. Zo gingen er twee Nederlanders naar de kwartfinales. Andere grote namen die er nog in zaten waren Peter Wright, Gary Anderson en Ryan Searle. Zonneveld speelde tegen laatstgenoemde en verloor die wedstrijd met 6-4. Van Barneveld verloor van Anderson met 6-3.  Anderson en Searle haalden uiteindelijk de finale. Anderson rekende af met geen negendarter. Alleen de dubbel 12 ging mis. Wel gooide hij 108 gemiddeld

Anderson en Searle kennen elkaar goed, want ze trainen heel veel samen. Anderson pakte de overwinning met 8-5. 129, 134 en 149 werd uiteindelijk uitgegooid.