Rockets verslaan Bucks ondanks 48-punten prestatie van Giannis Antetokounmpo

Jeff Green met een block op een poging van Giannis Antetokounmpo
Jeff Green met een block op een poging van Giannis AntetokounmpoAFP
Alperen Sengun scoorde 21 punten om zeven Houston-spelers in de dubbele cijfers te leiden en de Rockets weerstonden een 48-punten prestatie van Milwaukee ster Giannis Antetokounmpo in een 112-108 NBA overwinning op de Bucks. De Tweevoudig NBA MVP voegde daar 17 rebounds aan toe voor een zevende double-double op rij, maar het was niet genoeg in een wedstrijd waarin Houston al vroeg de leiding nam en in het vierde kwart een aanval van de Bucks afweerde.

Sengun voegde 11 rebounds en vier assists toe en Jeff Green en Jalen Green voegden elk 16 punten toe voor de Rockets, die na een krap eerste kwart een voorsprong van 11 punten opbouwden naar 20 punten bij rust. De Bucks stonden begin vierde kwart maar liefst 18 punten achter, maar brachten de achterstand terug tot 110-105 na een put-back basket van Antetokounmpo met nog 7,9 seconden te spelen. Fred VanVleet van Houston maakte een paar vrije worpen om de wedstrijd definitief te beslissen.

Statistieken Rockets - Bucks
Statistieken Rockets - BucksFlashshare

"We vertrouwden gewoon op onze verdediging", zei Jeff Green. "We zijn vaak in dit soort situaties geweest, we vertrouwden op elkaar. We stopten toen we ze nodig hadden en raakten belangrijke schoten."

Antetokounmpo's 18e wedstrijd met 45 of meer punten zette hem op gelijke hoogte met Kareem Abdul-Jabbar voor de meeste punten gescoord in de geschiedenis van de Bucks.

Celtics zetten Pacers met beide benen op de grond

In Indianapolis zorgden Jayson Tatum en Jaylen Brown samen voor 69 punten en hielden de Boston Celtics de sterke aanval van de Indiana Pacers opnieuw in bedwang in een 118-101 overwinning. Tatum scoorde 38 punten en Brown voegde er 31 aan toe voor de Celtics, die de Pacers op het laagste puntenaantal van het seizoen hielden terwijl ze tevens hun winning streak van zes wedstrijden verbraken. Bennedict Mathurin leidde de Pacers met 20 punten vanaf de bank. Tyrese Haliburton voegde 17 punten en zeven assists toe en had vijf steals.

Statistieken Pacers - Bucks
Statistieken Pacers - BucksFlashshare

Boston, dat de Pacers in hun 155-104 overwinning op 1 november tot het laagste aantal punten van het vorige seizoen beperkte, was verdedigend goed bij de les en hield de Pacers op 17 punten in het eerste kwart. Maar de Celtics kregen al vroeg een klap te verwerken toen Kristaps Porzingis in het eerste kwart uitviel met een oogwond en de Pacers krabbelden terug. Geholpen door 18 Celtics turnovers -- waarvan 12 in de eerste helft -- verkleinden de Pacers een achterstand van 16 punten en stonden ze 58-49 achter bij rust.

Indiana, dat de Celtics in december uitschakelde in het NBA-toernooi, verkleinde de achterstand tot 84-81 bij het ingaan van de vierde helft, maar de Celtics gingen er in de laatste periode vandoor. Tatum verbrak zijn seizoensrecord van acht driepunters -- de helft van de 16 van de Celtics. Hij voegde 13 rebounds en zes assists toe. "We weten dat ze 160 punten kunnen maken", zei Tatum. "Dat is een van de beste aanvallen in de competitie. Ze spelen met tempo. Ze delen de bal. Ze kunnen schieten, dus je moet goed opletten als je naar Indiana komt."

Andere wedstrijden

Elders scoorde Julius Randle 39 punten en voegde Jalen Brunson er 33 aan toe om de New York Knicks naar een vierde overwinning op rij te leiden, een 121-105 zege op de Wizards in Washington. De Knicks, die vrijdag een overwinning boekten op de Philadelphia 76ers, leidden met maar liefst 26 punten in de overwinning.

De Utah Jazz bezorgden de door blessures geplaagde 76ers een tweede nederlaag op rij, 120-109 in Philadelphia. De 76ers moesten het stellen zonder regerend NBA MVP Joel Embiid, die uitviel met een zwelling in zijn linkerknie. Philadelphia moest het ook stellen zonder de geblesseerden Tobias Harris en De'Anthony Melton en de zieke Robert CovingtonLauri Markkanen scoorde 33 punten en pakte 13 rebounds om de Jazz te leiden. Tyrese Maxey leidde Philadelphia met 25 punten en Kelly Oubre Jr. voegde er 24 aan toe, maar Philadelphia werd 2-6 zonder Embiid dit seizoen.