NBA roundup: Bucks geven het weg in derde kwart aan Nuggets in titanenstrijd

Denvers Nikola Jokic in actie tegen Milwaukee
Denvers Nikola Jokic in actie tegen MilwaukeeProfimedia
Vannacht zijn er weer zes potten gespeeld in de NBA. Dit is wat er gebeurde op de courts in de VS.

Nuggets 129, Bucks 106

Nikola Jokic scoorde 31 punten en deelde 11 assists uit, Jamal Murray eindigde met 26 punten en negen assists en gastheer Denver versloeg zaterdagnacht Milwaukee.

Michael Porter Jr. scoorde 19 punten en Kentavious Caldwell-Pope en Bruce Brown hadden elk 11 punten voor de Nuggets, die hun 50e wedstrijd van het seizoen wonnen in een strijd tussen de topploegen in elke conference.

Giannis Antetokounmpo evenaarde Jokic met 31 punten en pakte negen rebounds, Khris Middleton, Grayson Allen en Brook Lopez scoorden elk 13 en Bobby Portis Jr. voegde 11 punten toe voor de Bucks.

Antetokounmpo was gretig vanaf het begin, met 13 punten in het eerste kwart en 24 bij rust. Maar de Bucks gingen ruim vier minuten zonder punt in het vierde kwart, terwijl de Nuggets een voorsprong van 20 punten opbouwden.

Suns 125, 76ers 105

Devin Booker scoorde 29 punten en T.J. Warren, Terrence Ross en Cameron Payne waren samen goed voor 45 punten vanaf de bank. Phoenix maakte een einde aan hun verliesreeks van drie wedstrijden door Philadelphia te verslaan.

Phoenix schoot als team 50,5 procent van de vloer en nam de controle over in de tweede helft. De Suns gingen op een 13-3 run vroeg in het vierde kwart, waarmee ze effectief de wedstrijd wegzetten.

Booker voerde zes Sunsspelers aan met minstens 13 punten. Andere starters Chris Paul en Bismack Biyombo eindigden met respectievelijk 13 en 17 punten. Biyombo pakte ook een game-high 13 rebounds. De 76ers kregen een game-high 37 punten van Tyrese Maxey, terwijl Most Valuable Player kandidaat Joel Embiid 28 punten en 10 rebounds toevoegde.

Hawks 143, Pacers 130

John Collins scoorde 21 punten en Dejounte Murray voegde er 20 aan toe. Atlanta kwam het wegsturen van topscorer Trae Young te boven en boekte een overwinning op het bezoekende Indiana.

Young kreeg een technische fout tegen en moest daarna het veld verlaten omdat hij de bal hardhandig teruggooide naar de scheidsrechter. De wedstrijd stond 84-84 gelijk met nog 7:25 in het derde kwart toen het incident plaatsvond. Young was nog steeds gefrustreerd omdat een driepunter werd afgepakt en omgezet in een aanvallende fout. Hij eindigde met 14 punten en vijf assists.

Indiana werd geleid door reserve Jordan Nwora met 33 punten, één punt minder dan zijn carrièrerecord. Tyrese Haliburton voegde 19 punten en 13 assists toe. De Pacers leidden bij rust met 74-72 dankzij Nwora, die in het tweede kwart met 25 punten een franchiserecord vestigde.

Nets 129, Heat 100

Mikal Bridges scoorde 27 punten en Brooklyn verbrak zijn vijf-game verliesreeks met een dominante tweede helft in een overwinning op gastheer Miami.

Brooklyn leek in de tweede helft een compleet ander team, nadat het de rust inging met een achterstand van 14 punten. De Nets versloegen Miami met 39-18 in het derde kwart en met 64-31 in de laatste 24 minuten. Cameron Johnson voegde 23 punten toe en raakte vijf van de 18 driepunters van Brooklyn. Brooklyn schoot 49,4 procent in totaal en 59,3 procent in het beslissende derde kwart.

Tyler Herro en Max Strus scoorden elk 23 punten om de Heat te leiden, die 47,5 procent schoten, maar 6 van de 19 in het derde kwart. Strus scoorde al zijn punten voor de rust met 9-uit-10.

Kings 121, Jazz 113

Kevin Huerter gooide een team-high 27 punten, Harrison Barnes leidde een demarrage in het derde kwart en Sacramento kwam met een overwinning op het bezoekende Utah op één overwinning van zijn eerste playoff-plaats in 17 jaar.

Keegan Murray zorgde voor 22 punten en Barnes had er 18. Domantas Sabonis scoorde 16 punten, 15 rebounds en zeven assists voor de Kings.

Het verlies was duur voor de Jazz, die aan het begin van de avond nog gelijk stonden met Oklahoma City Thunder en Dallas Mavericks in verlieswedstrijden in hun duel voor de laatste play-in plek in de Western Conference.

Pelicans 131, Clippers 110

Brandon Ingram en Jonas Valanciunas hadden double-doubles en het bezoekende New Orleans domineerde Los Angeles.

Ingram, na zijn eerste triple-double uit zijn carrière, had 32 punten en 13 assists en Valanciunas had 17 punten en 13 rebounds. De Pelicans wonnen hun vierde opeenvolgende wedstrijd om een cruciale road trip van vier wedstrijden te beginnen.

Bones Hyland scoorde 18 punten om de Clippers te leiden. Eric Gordon had 15, Russell Westbrook 14, Ivica Zubac en Nicolas Batum elk 13, Kawhi Leonard voegde 12 en Robert Covington 11 toe.