NBA round-up: Spurs voltooien comeback in ijzersterk vierde kwart tegen de Suns

Spurs-speler in duel met een speler van de Suns
Spurs-speler in duel met een speler van de SunsAFP
Keldon Johnson stal de bal van Kevin Durant en scoorde met een breakaway dunk met nog 1,2 seconden te spelen. De bezoekende San Antonio Spurs scoorden de laatste zes punten en versloegen de Phoenix Suns met 115-114 op dinsdag in de eerste wedstrijd van een set van twee wedstrijden tussen de teams over een periode van drie dagen.

De Suns leidden met 18 punten bij rust en met 13 punten aan het begin van het vierde kwart. San Antonio gaf niet op en een jumper van rookie Victor Wembanyama verkleinde de achterstand tot 114-111 met nog 49 seconden te gaan.

Johnson schreef 27 punten op zijn naam namens de Spurs, terwijl Wembanyama en Devin Vassell er elk 18 toevoegden. Zach Collins scoorde 14 punten en Tre Jones had er 10. San Antonio won voor het eerst op de weg.

Durant maakte 26 punten namens de Suns. Eric Gordon scoorde 20 en Grayson Allen voegde 19 punten toe. Jusuf Nurkic eindigde met 12 punten en 12 rebounds.

Knicks 109, Cavaliers 91

Julius Randle had een double-double voor het bezoekende New York, dat in de tweede helft wegliep en Cleveland met weinig punten versloeg.

Randle had 19 punten en 10 rebounds voor de Knicks, die de Cavaliers met 51-39 versloegen in de tweede helft. De twee ploegen spelen woensdagavond opnieuw in New York. Jalen Brunson scoorde ook 19 punten en RJ Barrett 16 punten.

Donovan Mitchell scoorde een game-high 26 punten voor de Cavaliers, die speelden zonder Darius Garland, Caris LeVert en Jarrett Allen. Garland en LeVert waren uitgeschakeld vanwege hamstringblessures en Allen miste de wedstrijd vanwege een enkelblessure.

Clippers 118, Magic 102

Paul George overwon een slechte start met 27 punten, zeven rebounds en zeven assists en hielp Los Angeles aan een overwinning op het bezoekende Orlando.

George miste al zijn zes schoten in het eerste kwart en was 2-uit-10 voor rust. Hij maakte echter vier driepunters en scoorde 14 punten in het derde kwart toen Los Angeles de controle overnam. Russell Westbrook scoorde 16 punten in een periode waarin de Clippers de Magic met 41-21 overtroffen.

Paolo Banchero noteerde 15 punten en vier steals, Franz Wagner voegde 14 punten en acht rebounds toe en Moritz Wagner had 13 punten voor Orlando, dat zijn tweede wedstrijd op rij verloor.