NBA round-up: Lakers maken aan de hand van Davis fantastische comeback tegen de Bucks

Davis in actie voor de Lakers
Davis in actie voor de LakersProfimedia
Anthony Davis was de man van de avond. Zijn LA Lakers bogen dinsdagnacht een achterstand om van 19 punten in het laatste kwart tegen Milwaukee Bucks. Het werd overtime, waarin de Lakers met 128-124 wonnen. Ook waren er nog drie andere wedstrijden in de NBA.

Met de afwezige LeBron James door een blessure, speelde een lichtgeblesseerde Davis bijna 52 minuten door om de Lakers naar de overwinning te leiden tegen een Bucks-ploeg in vorm die zes wedstrijden had gewonnen. Davis eindigde met 34 punten, 23 rebounds en twee assists, terwijl hij ook vier blocks maakte. De veteraan van de Lakers werd aanvallend gesteund door Austin Reaves en D'Angelo Russell, die allebei 29 punten per stuk maakten.

Bucks geven het weg

Milwaukee vroeg zich af waar het mis was gegaan nadat het de wedstrijd leidde vanaf het begin van het eerste kwart totdat de Lakers de stand op 101-101 brachten dankzij twee vrije worpen van Taurean Prince met nog 44 seconden te spelen. In twee periodes van overtime ging de score over en weer totdat een driepunter van Reaves van 28 meter en twee vrije worpen van Russell de Lakers een beslissende 126-121 voorsprong gaven met nog 14 seconden te spelen.

Giannis Antetokounmpo leidde Milwaukee's scorers met 29 punten, terwijl Damian Lillard eindigde met 27 punten. Milwaukee coach Doc Rivers zei dat zijn team de prijs betaalde voor het doodmaken van de wedstrijd na twee keer een dubbelcijferige voorsprong te hebben geopend.

Andere wedstrijden

In andere wedstrijden op dinsdag verhoogden de Golden State Warriors hun hoop op het bereiken van de play-offs met een ruime 113-92 overwinning op de Miami Heat. Klay Thompson produceerde 28 punten, waaronder zes driepunters, terwijl Jonathan Kuminga er 18 aan toevoegde. Stephen Curry en Andrew Wiggins voegden elk 17 punten toe. De Warriors blijven 10e in het Westen.

In New Orleans hield Oklahoma City Thunder de druk op Western Conference-leiders Denver met een 119-112 overwinning op de Pelicans. Zion Williamson eindigde met 29 punten en 10 assists voor New Orleans. Jalen Williams eindigde met 26 punten, Josh Giddey voegde er 25 aan toe en Shai Gilgeous-Alexander 24 voor de Thunder.

Tot slot wonnen de Dallas Mavericks makkelijk met 132-96 op bezoek bij de Sacramento Kings.