Davis blinkt uit, Lakers verpletteren Warriors en pakken weer de leiding in serie

Anthony Davis in actie tegen Golden State
Anthony Davis in actie tegen Golden StateAFP
Anthony Davis en LeBron James brachten de Los Angeles Lakers zaterdag naar een 127-97 overwinning op titelverdediger Golden State en pakten zo een 2-1 voorsprong in de serie.

Davis scoorde 25 punten en pakte 13 rebounds, terwijl James 21 punten toevoegde om gastheer Lakers voorbij de Warriors te leiden. Davis raakte 7-uit-10 schoten vanaf de vloer, 11-uit-12 vrije worpen en had vier blocks, drie assists en drie steals terwijl hij uitblonk met verdedigende acties.

Statistieken Los Angeles - Golden State
Statistieken Los Angeles - Golden StateFlashshare

"Ik wilde gewoon komen opdagen en weer de dominante verdedigende prestatie leveren zoals ik normaal gesproken doe," zei Davis. "We wilden terug naar onze roots en verdedigen en dekken. Dit team is moeilijk te verdedigen, maar we weten dat we het kunnen en dat deden we vanavond goed door ze op 97 punten te houden."

James unicum

James, die voor het eerst in zijn carrière in het eerste kwart van een play-off wedstrijd niet schoot, voegde acht assists en acht rebounds toe, terwijl D'Angelo Russell 21 punten maakte, allemaal in de eerste helft.

Een 18-4 run aan het eind van het eerste kwart gaf de Warriors nog een 30-23 voorsprong, pas bij een achterstand van 40-29 antwoordden de Lakers met een 30-8 run in de laatste 7:22 van het tweede kwart voor een 59-48 ruststand. De Lakers, die de voorsprong in het derde kwart opvoerden tot 20 punten, gingen de vierde in met een voorsprong van 86-68 en liepen vanaf dat moment uit op de Warriors.

Stephen Curry leidde de Warriors met 23 punten, terwijl Andrew Wiggins er 16 toevoegde en Klay Thompson er 15 had.

De Lakers namen een 2-1 voorsprong op de titelverdediger Warriors in hun best-of-seven Western Conference halve finale serie met de vierde wedstrijd in de nacht van maandag op dinsdag om 4.00 uur Nederlandse tijd in Los Angeles.

"Het is een strijd," zei Davis over de serie. "Twee teams die het willen en kunnen scoren en elkaar elke avond een pak slaag kunnen geven. We weten dat ze maandag met veel vuurkracht zullen komen om niet met 3-1 achter te staan. We moeten de mentaliteit hebben die we vanavond hadden."