Clippers verslaan stadsgenoot Lakers, spektakel in Brooklyn, Oklahoma en Indiana

James Harden (links) verdedigt Anthony Davis
James Harden (links) verdedigt Anthony DavisProfimedia
De Los Angeles Clippers hebben volop geprofiteerd van de blessure van LeBron James en versloegen hun stadsgenoot Lakers met 127-116.

Lakers @ Clippers

Kawhi Leonard maakte een triple-double (25 punten, 11 rebounds, 10 assists) en James Harden kwam tot 23 punten en 10 assists voor de Clippers, die voor de derde keer op rij wisten te winnen en de laatste weken in goede vorm zijn. Russell Westbrook (16 punten), vorig jaar nog in dienst van de Lakers, was een van de zes Clippers die in de dubbele cijfers terechtkwam.

Lakers @ ClippersNBA

De Lakers, die het moesten doen zonder de aan zijn enkel geblesseerde James, werden aangevoerd door D'Angelo Russell met 27 punten en Anthony Davis met 26.

Nadat ze in het eerste kwart even achter hadden gestaan, pakten de Clippers het initiatief en hadden net voor rust een voorsprong van 16 punten. Halverwege het vierde kwart was het verschil nog naar twee, maar de Clippers verdedigden goed en sleepten de overwinning binnen.

Door de overwinning blijven de Clippers vierde in de Western Conference met 28 overwinningen en 14 nederlagen, achter de Oklahoma City Thunder, Minnesota Timberwolves en Denver Nuggets.

Blazers @ Thunder

Elders won Oklahoma City Thunder een zenuwslopende wedstrijd van de Portland Trail Blazers: 111-109. Jalen Williams besliste het twee seconden voor het einde met een pull-up jump shot nadat de Thunder in het derde kwart nog een achterstand van negen punten hadden.

Blazers @ ThunderNBA

Nuggets @ Pacers

Nikola Jokic was goed voor een triple-double (31 punten, 13 rebounds, 10 assists) voor de Denver Nuggets, die met 114-109 van de Indiana Pacers wonnen.

In een knotsgekke wedstrijd verwisselde de voorsprong 12 keer van handen voordat de Nuggets laat in het vierde kwart de wedstrijd naar zich toetrokken.

Nuggets @ PacersNBA

Beide teams hadden op een gegeven moment een voorsprong met dubbele cijfers. De Pacers stonden in het tweede kwart met 13 punten voor, maar een heel sterk derde kwart van de Nuggets (39-19) gaf het initiatief weer aan de regerend kampioen. Maar zelfs toen was er nog tijd voor de Pacers om terug te komen en een achterstand van 13 punten werd omgedraaid in een voorsprong. Dat was echter van korte duur, want de Nuggets bepaalden het slot.

Jamal Murray had 31 punten, acht rebounds en zeven assists voor de Nuggets. De Pacers moesten het nog steeds doen zonder Tyrese Haliburton. Myles Turner was de topscorer van de ploeg met 22 punten. Pascal Siakam, die recent overkwam van de Toronto Raptors, maakte 16 punten.

Bij de Pacers werd hoofdcoach Rick Carlisle in het derde kwart de zaal uitgestuurd toen hij commentaar had op de wedstrijdleiding.

Knicks @ Nets

De New York Knicks wonnen de lokale derby tegen de Brooklyn Nets met 108-103. De Nets leken de overwinning te grijpen door laat in het derde kwart een voorsprong van 10 punten te pakken, maar de Knicks kenden een geweldig vierde kwart: 32-18.