Boston blijft dominant, Durant passeert O'Neal, Warriors sprokkelen overwinning

Durant legt aan voor een poging tegen de 76ers
Durant legt aan voor een poging tegen de 76ersProfimedia
Jayson Tatum maakte 31 punten voor de Boston Celtics, die een comeback van de Milwaukee Bucks wisten af te wenden en een 122-119 overwinning boekte tijdens de topper in de Eastern Conference.

Bucks @ Celtics

Boston leek lange tijd een eenvoudige zevende overwinning op rij te boeken nadat ze het grootste gedeelte van de wedstrijd de dominante ploeg waren.

De Celtics namen aan het einde van het derde kwart een voorsprong van 21 punten, terwijl Milwaukee - zonder Giannis Antetokounmpo - vlak voor rust het verschil teruggebracht had tot vijf.

Bucks @ CelticsNBA

Milwaukee kende echter een geweldig vierde kwart, dat ze met 36-21 wonnen en zorgden voor een spannend slot van de partij. Genoeg voor de zege was het niet.

Boston komt door de overwinning op 55-14, met een voorsprong van 11 overwinningen op de Bucks, die tweede staan.

Ondanks het zwakke vierde kwart is Boston de grote favoriet om in juni de finales van het kampioenschap te spelen.

Vijf Celtics eindigden in de dubbele cijfers. Derrick White (23 punten), Jaylen Brown (21) en Kristaps Porzingis (17) droegen hun steentje bij. Payton Pritchard scoorde 19 punten vanaf de bank.

Zonder Giannis leunde de aanval van de Bucks op Damian Lillard, die eindigde met 32 punten, terwijl Bobby Portis 24 punten scoorde vanaf de bank.

Sixers @ Suns

Elders werd Phoenix Suns-ster Kevin Durant de nummer acht op de topscorerslijst aller tijden. Hij passeerde Shaquille O’Neal in de met 115-102 gewonnen wedstrijd tegen de Philadelphia 76ers.

Durant had acht punten nodig om de 28.596 van O’Neal te evenaren. In het derde kwart maakte hij een jump shot en passeerde de voormalig Los Angeles Laker.

Sixers @ SunsNBA

Na de wedstrijd feliciteerde O’Neal de nieuwe nummer acht van de lijst, die tot 22 punten kwam tegen de Sixers. Grayson Allen werd de topscorer bij de Suns met 32 punten, waarvan negen driepunters.

Grizzlies @ Warriors

In San Francisco herstelden de Golden State Warriors zich van een nederlaag tegen de New York Knicks door de Memphis Grizzlies met 137-116 te verslaan.

Grizzlies @ WarriorsNBA

De Warriors komen daardoor op 36-32 en blijven 10e in het westen.

Heat @ Cavs

In Cleveland kwamen de Miami Heat op indrukwekkende wijze terug tegen de Cavaliers en wonnen met 107-104.

Miami had voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de leiding, maar Cleveland pakte met nog 1 minuut en 34 seconden op de klok een voorsprong van vier punten.

Terry Rozier van de Heat maakte negen punten in de slotfase, inclusief een driepunter met nog 15 seconden te spelen en heroverde de voorsprong voor Miami.

Heat @ Cavs
Heat @ CavsNBA

Rozier maakte in totaal 24 punten terwijl Jimmy Butler er 30 maakte.

Miami komt op 38-31 en staat zevende in het oosten. Cleveland blijft derde met 43-26.

Kings, Pacers en Thunder winnen

De Sacramento Kings hadden geen kind aan de Toronto Raptors (123-89), terwijl de Indiana Pacers met 122-103 wonnen van Detroit.

Koploper in de Western Conference Oklahoma City kende geen probleem met de Utah Jazz (119-107). Chet Holmgren (35) en Shai Gilgeous-Alexander (31) waren samen goed voor 66 punten.

Overige uitslagen

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 103-116 (Paul George (LAC), 27 punten)