Atalanta Bergamo laat goede kans op plek in top drie liggen na nederlaag tegen Lecce

De spelers van Atalanta na de 0-2
De spelers van Atalanta na de 0-2ANP
Atalanta is verder achterop geraakt in de strijd om de topplaatsen in de Serie A. De club uit Bergamo ging in eigen huis met 2-1 onderuit tegen middenmoter Lecce. Atalanta staat nog vierde met 41 punten, maar kan later zondag nog gepasseerd worden door AS Roma en Lazio als zij hun wedstrijden weten te winnen.

De thuisploeg begon met Teun Koopmeiners. Marten de Roon ontbrak wegens een schorsing en Hans Hateboer is langdurig geblesseerd aan zijn achillespees.

Vroege voorsprong

Lecce kwam al in de 4e minuut op voorsprong. Assan Ceesay schoot van ver raak. Atalanta zocht naar de gelijkmaker, maar kwam niet tot grote kansen. Alexis Blin vergrootte de voorsprong voor de bezoekers in de 74e minuut met een rake kopbal. Rasmus Højlund maakte nog de 2-1, maar de thuisploeg kon niet meer langszij komen.rie a