Vikings rookie scoort twee touchdowns en bezorgt Niners tweede nederlaag op rij

Jordan Addison scoort zijn eerste touchdown in de eerste helft
Jordan Addison scoort zijn eerste touchdown in de eerste helftAFP
Rookie-receiver Jordan Addison heeft twee touchdowns gescoord om zo de Minnesota Vikings naar een verrassende 22-17 overwinning te leiden op de San Francisco 49ers. Hij werd twee keer gevonden door Vikings quarterback Kirk Cousins in de eerste helft. Minnesota boekt de tweede zege op rij. Vorige week wonnen ze nog bij divisiegenoot Chicago Bears.

"Het is gewoon teamfootball", zei Cousins na de overwinning. "Veel jongens die een play maken. We hebben een manier gevonden. Deze competitie is moeilijk - een play hier, een play daar. We hebben vanavond een manier gevonden en we moeten ze op elkaar blijven stapelen," voegde hij eraan toe, zelf eindigdend met 378 passing yards en 35-uit-45 pogingen met de twee touchdowns.

De 49ers - door velen getipt als Super Bowl-kanshebbers - leden een tweede nederlaag op rij na hun verlies tegen Cleveland de week ervoor. Ze zakten naar 5-2 na de nederlaag, terwijl Minnesota verbeterde naar 3-4. San Francisco arriveerde in Minneapolis vastbesloten om terug te komen van het verlies tegen de Browns, maar moest receiver Deebo Samuel en left tackle Trent Williams missen door blessures.

Minnesota Vikings 22-17 San Francisco 49ers
Minnesota Vikings 22-17 San Francisco 49ersFlashshare

Opening touchdown

San Francisco leek een droomstart te maken na een interceptie op de openingsdrive van Minnesota. Maar de Vikings reageerden door een fumble te forceren van Niners running back Christian McCaffrey en startten een 10-play, 89-yard drive die eindigde met Cousins die Addison vond voor de openingsscore.

Een Greg Joseph field goal vanaf 21 yards zette Minnesota op een 10-0 voorsprong vroeg in het tweede kwart, voordat McCaffrey zijn eerdere blunder goedmaakte met een touchdown om de achterstand terug te brengen tot drie punten. De Vikings sloegen vlak voor rust echter terug toen Addison het slimmer speelde dan Niners cornerback Charvarius Ward en zijn tweede touchdown van de avond scoorde, waardoor het 16-7 stond bij de rust.

Laatste kans

Na nog twee field goals van Joseph en een touchdown van McCaffrey gingen de Vikings met een 22-14 voorsprong het laatste kwart in. Niners kicker Jake Moody verkleinde het gat naar vijf punten met een 55-yard field goal aan het begin van het vierde kwart, waardoor een spannende eindfase ontstond. Minnesota verprutste de kans op een voorsprong van acht punten met nog iets meer dan een minuut te spelen toen een field goal-poging van Joseph van 50 yards naast ging.

Dat gaf de 49ers een laatste kans om de wedstrijd te winnen, maar de poging van 49ers quarterback Brock Purdy om Raymond McCloud te vinden viel in de handen van Vikings safety Camryn Bynum, die zijn tweede interceptie van de wedstrijd noteerde en de wedstrijd in het slot gooide.