TNF: Cincinnati Bengals verliezen in Baltimore grip op AFC North en QB Joe Burrow

Joe Burrow (L) moest de wedstrijd al voor rust verlaten met een hand/pols-blessureProfimedia
De Baltimore Ravens hebben de belangrijke thuiswedstrijd tegen divisierivaal Cincinnati Bengals met 20-34 gewonnen. In een wedstrijd die werd ontsierd door enkele nare blessures had de thuisploeg veelal het betere van het spel, maar hadden ze ook mazzel dat de star quarterback (QB) bij hun opponent uitviel met een handblessure. De Ravens bouwden hun winning record uit naar 8-3, de Bengals moeten het doen met 5-5.

Baltimore scoorde gelijk een touchdown op de openingsdrive via running back Gus Edwards, maar zag ook star tight end Mark Andrews geblesseerd uitvallen. Hij is een belangrijke go-to voor QB Lamar Jackson, die verderop in de eerste helft ook geblesseerd raakte aan zijn enkel, maar na onderzoek wel verder kon spelen.

De bezoekers zagen vlak voor rust QB Joe Burrow uitvallen met een blessure aan zijn pols en hand. De blessure onstond bij een touchdown pass op Joe Mixon, waarmee de Bengals op een 10-7 voorsprong kwamen. Dat was precies het moment dat het team uit Cincinnati net wat beter in de wedstrijd kwam. Dat had ook Baltimore door. Een lange touchdown run van receiver Zay Flowers werd nog van het bord gehaald door de scheidsrechters - zij zagen een overtreding die verder niemand zag. Via Nelson Agholor maakte Baltimore het alsnog af voor 10-14.

Pas op de plaats

Burrow werd ondertussen vervangen door back-up QB Jake Browning, maar hij kon het niet bolwerken tegen de sterke Ravens defense. Nog voor rust voegde Baltimore een touchdown toe via receiver Rashod Bateman en dankzij rake field goals van kicker Justin Tucker stond na drie kwarten een 13-27 voorsprong op het scorebord in een sfeervol M&T Bank Stadium. Na nog een touchdown van Edwards was het pleit beslecht en mocht Ja'Marr Chase nog een laatste touchdown scoren voor de bezoekers, wat resulteerde in de 20-34 eindstand, zagen ook deze Nederlandse fans van de Ravens:

De Bengals  - die nu beide wedstrijden dit seizoen van de Ravens hebben verloren - moeten door de blessure van Burrow en een tweede nederlaag op rij nu even pas op de plaats maken in de AFC North. Play-off-deelname is daarmee ook in gevaar. Dat geldt niet voor de Cleveland Browns en Pittsburgh Steelers – de twee andere teams in de divisie – die allebei op een 6-3 record staan en elkaar zondag treffen in Cleveland. Bij de thuisploeg ontbreekt QB Deshaun Watson na een ‘season-ending’ schouderblessure.