MNF: Denver Broncos in extremis langs uiterst slordige Buffalo Bills

Wil Lutz maakte vier field goals inclusief de winnende in de slotseconden
Wil Lutz maakte vier field goals inclusief de winnende in de slotsecondenProfimedia
Door een field goal op het allerlaatste moment van Wil Lutz hebben de Broncos een 24-22 overwinning geboekt op bezoek bij de Buffalo Bills.

Een slordig optreden van Buffalo werd door blunders beslist toen de thuisploeg een voorsprong van een punt verdedigde. Denver had een field goal nodig en de hoop op een overwinning vervaagde toen quaterback Russell Wilson gesacked werd. Maar de Broncos kregen de bal terug toen Bills-safety Taron Johnson in de fout ging met een passing-overtreding.

Terwijl de seconden wegtikten leek Lutz eerst nog Denvers kansen te verschieten, maar een nieuwe twist zag de kicker een nieuwe kans krijgen. De Bills hadden namelijk teveel spelers op het veld op moment van schieten en de trap moest opnieuw genomen worden. De tweede keer faalde Lutz niet en hij bezorgde de Bills een pijnlijke nederlaag met oog op plaatsing voor de play-offs.

Buffalo begon aanvallend zwak en leed een aantal keren dom balverlies. Denver pakte een 9-0 voorsprong na een field goal van Lutz en een touchdown van Courtland Sutton vroeg in het tweede kwart. Buffalo kwam terug met hun eerste goede drive van de wedstrijd. Quarterback Josh Allen wist Dalton Kincaid te vinden met een pass over 22 yards en dat leverde een touchdown op. Allen schoot voor nog twee punten en maakte er 9-8 van. Een nieuwe field goal van Lutz en de tweede interception op Allen gaven de Broncos het voordeel, maar ze konden niet optimaal profiteren. Ze moesten het slechts met nog een field goal van Lutz doen voor een 15-8 voorsprong bij de rust.

Bizar einde

Latavius Murray maakte er in het derde kwart  met een touchdown van dichtbij 15-15 van. Denver sloeg terug toen Wilson met een slimme pass Javonte Williams vond en vijf minuten voor met een touchdown de voorsprong pakte. De Broncos misten echter de conversie en daardoor konden de Bills voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong pakken nadat Allen een touchdown binnenliep. Met minder dan twee minuten te gaan had Buffalo een voorsprong van een punt, maar gaven het in het restant volledig uit handen.