MNF: defensief sterk Seattle wint van onmachtige Giants, opnieuw pech voor Adams

Witherspoon had een breakout game tegen de Giants
Witherspoon had een breakout game tegen de GiantsAFP
Devon Witherspoon, de rookie cornerback van Seattle, liep een interceptie 97 yard terug voor een touchdown en hielp de Seahawks daarmee aan een 24-3 overwinning op de New York Giants.

Witherspoon, die tijdens de draft dit jaar als vijfde gekozen werd, zette zeven tackles in, waaronder zijn eerste twee sacks. Seattle dwong de Giants tot drie turnovers en ging naar een 3-1 record, terwijl de Giants, die wederom niet tot een touchdown kwamen in de eerste helft, op 1-3 kwamen.

Geno Smith vond DK Metcalf met een touchdown pass van zes yards en bracht Seattle op 7-0 in het eerste kwart. De Giants hadden in het tweede kwart een antwoord met een field goal van 55 yard van Graham Geno. Kenneth Walker scoorde vanaf één yard en zorgde voor een 14-3 ruststand. Witherspoon maakte zijn pickoff touchdown in het derde kwart en Jason Myers voegde daar een field goal van 34 yard aan toe in het vierde kwart.

Seattle - New York
Seattle - New YorkNFL

Seahawks-safety Jamal Adams liep een hersenschudding op bij het eerste balbezit van de wedstrijd en kon niet verder in zijn eerste wedstrijd sinds hij vorig jaar aan het begin van het seizoen een spierscheuring in zijn dijbeen opliep. Adams kreeg een knie van Giants-quarterback Daniel Jones tegen zijn helm.