Neymar passeert Pelé als topscorer aller tijden van Brazilië

Neymar passeert Pelé als topscorer aller tijden van BraziliëProfimedia
Neymar heeft Pelé gepasseerd als topscorer aller tijden van Brazilië. De 31-jarige aanvaller maakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia twee doelpunten en bracht hiermee zijn totaal aantal treffers in de nationale ploeg op 79. Voor het duel met Bolivianen deelde Neymar het record met Pelé. De in december op 82-jarige leeftijd overleden voetballegende scoorde tussen 1957 en 1971 77 keer. De Brazilianen wonnen de wedstrijd tegen Bolivia met 5-1.

Neymar kreeg in de 17e minuut de kans om de score te openen, maar hij miste de strafschop. De openingstreffer voor Brazilië kwam in 24e minuut op naam van Rodrygo. In de tweede helft volgden treffers van Raphinha en nog een keer Rodrygo. Daarna was het raak voor Neymar. Met een gebalde vuist verwees hij naar Pelé, die ook vaak zo juichte. In blessuretijd was het opnieuw raak voor Neymar.

De speler van de Saudische club Al-Hilal was trots op het record. "Ik heb er geen woorden voor. Ik had nooit gedacht dat ik dit record zou kunnen verbeteren", zei Neymar. Hij bleef ook bescheiden. "Dit wil niet zeggen dat ik beter ben dan Pelé of iedere andere speler in de selectie. Ik heb wel altijd geschiedenis willen schrijven in het Braziliaanse voetbal en met de nationale ploeg. Dat heb ik vandaag gedaan."

De enige treffer van Bolivia kwam op naam van Victor Abrego.