Jude Bellingham voorkomt voor Engeland in slotfase een nederlaag tegen België

Jude Bellingham maakt de gelijkmaker in de blessuretijd
Jude Bellingham maakt de gelijkmaker in de blessuretijdAFP
Jude Bellingham heeft in de blessuretijd tegen België voorkomen dat Engeland ook het tweede oefenduel van deze interlandperiode verliezend afsloot. De Belgen leidden lang op Wembley, maar de topscorer van Real Madrid maakte in de vijfde minuut van de blessuretijd gelijk (2-2). Zaterdag won Brazilië al met 1-0 in Londen.

Middenvelder Youri Tielemans opende in de elfde minuut de score namens België, Ivan Toney maakte zes minuten later uit een strafschop gelijk. Jarrod Bowen dacht de thuisploeg vervolgens op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd na het bekijken van de beelden afgekeurd om buitenspel. Met een fraaie voorzet met buitenkant links stelde Romelu Lukaku Tielemans tien minuten voor rust in staat om de Belgen weer op voorsprong te zetten. Dat bleek uiteindelijk net niet genoeg.

Zo besluit België de interlandperiode alsnog zonder zege. Zaterdag speelde de ploeg van Domenico Tedesco, die het in de groepsfase van het EK opneemt tegen Oekraïne, Roemenië en Slowakije, met 0-0 gelijk tegen Ierland. Engeland speelt op het EK tegen Slovenië, Denemarken en Servië.