Tottenham blijft in de race voor Europees voetbal na nipte overwinning op Palace

Harry Kane was de matchwinner
Harry Kane was de matchwinnerAFP
Harry Kane's 26e Premier League-doelpunt van dit seizoen heeft Tottenham Hotspur tijdelijk naar de zesde plaats in de Premier League getild door een 1-0 overwinning op Crystal Palace.

Tottenham Hotspur ging de wedstrijd tegen de Eagles in na vier opeenvolgende wedstrijden in de Premier League zonder overwinning, met een alarmerende 15 tegendoelpunten. Interim-trainer Ryan Mason probeert zijn ploeg dan ook in de jacht op Europees voetbal volgend seizoen te houden. Nadat het volkslied ter ere van de kroning van koning Charles was gespeeld, begon de wedstrijd. Richarlison testte Sam Johnstone al vroeg voordat de vlag voor buitenspel omhoog ging.

Wayne Rooney

Naarmate de eerste helft vorderde, wisselden beide Londense ploegen het overwicht met elkaar af, maar geen van beide teams slaagde erin de zo belangrijke doorbraak te forceren, al zag Spurs-verdediger Cristian Romero zijn kopbal na een corner tegen het houtwerk belanden. De twee elftallen kwamen regelmatig in de buurt van de doelmannen: Pierre-Emile Højbjerg schoot van dichtbij over na een mooie één-twee met Harry Kane, terwijl Fraser Forster een halve volley van Michael Olise vanaf de rand van het strafschopgebied handig pareerde.

Kane brak uiteindelijk op slag van rust de ban door zijn 209e treffer in de Premier League binnen te knikken (1-0) en Wayne Rooney in te halen als de op één na beste doelpuntenmaker aller tijden. Spurs was na rust slordig, waardoor de ploeg van Roy Hodgson wat momentum kon opbouwen, maar Wilfried Zaha en Eberechi Eze slaagden er niet in het doel te vinden met hun pogingen.

Achtste overwinning op rij

Terwijl Tottenham terugkwam in de wedstrijd, tikte Sam Johnstone kort na het uur een afgeketste inzet van Pedro Porro uitstekend tot corner, terwijl de Spaanse international enkele minuten later een vrije trap naast schoot. Johnstone was kort daarna opnieuw paraat om Heung-min Son te dwarsbomen toen de Zuid-Koreaanse spits om hem heen probeerde te gaan in het strafschopgebied.

Spurs hield daarna stand voor hun achtste opeenvolgende thuisoverwinning in de competitie op Palace, een reeks die teruggaat tot 2015. Ondertussen leed de ploeg van Roy Hodgson, die zich al veilig heeft gespeeld, voor slechts de tweede keer in de laatste zeven competitiewedstrijden een nederlaag.