Cody Gakpo trefzeker voor Liverpool dat wint op bezoek bij West Ham

Cody Gakpo maakte zijn zesde doelpunt in 15 wedstrijden in de Premier League
Cody Gakpo maakte zijn zesde doelpunt in 15 wedstrijden in de Premier LeagueANP
Liverpool heeft in de Premier League de uitwedstrijd tegen West Ham United met 2-1 gewonnen. Cody Gakpo had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de zege. Hij nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

Gakpo haalde in de 18e minuut uit van ruim 20 meter en de bal verdween via de binnenkant van de paal achter de Poolse doelman Lukasz Fabianski. Voor Gakpo was het zijn zesde doelpunt van het seizoen.

Kort voor het doelpunt van Gakpo, die in de slotfase werd gewisseld voor Darwin Núñez, had Lucas Paquetá West Ham op 1-0 gezet. Verdediger Joel Matip bezorgde Liverpool in de tweede helft de overwinning.

Slechte reeks Chelsea

Chelsea verloor al voor de dertiende keer dit seizoen. Brentford was op Stamford Bridge, de thuisbasis van Chelsea, met 2-0 te sterk voor de in verval geraakte topclub.

Nottingham Forest boekte een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. Brighton & Hove Albion werd met 3-1 verslagen.