Arsenal verspeelt kostbare punten bij Liverpool; bizar incident assistent-scheids

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) in duel met Martin Odegaard (Arsenal)
Trent Alexander-Arnold (Liverpool) in duel met Martin Odegaard (Arsenal)ANP
Arsenal heeft een uitzege bij Liverpool uit handen gegeven en daarmee kostbare punten verspeeld. De koploper in de Premier League kwam in een enerverend duel met 2-0 voor op Anfield, maar liet de thuisploeg terugkomen tot 2-2. Het gelijkspel betekende dat Arsenal in de titelstrijd nog 6 punten voorsprong heeft op concurrent Manchester City, met als belangrijke kanttekening dat City een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Gabriel Martinelli zette Arsenal al vroeg op voorsprong. Verdediger Virgil van Dijk van Liverpool verslikte zich en schoof de bal voor de voeten van de Braziliaan, die met een puntertje doelman Alisson passeerde. Net op het moment dat Liverpool, met Cody Gakpo in de aanval, wat gevaarlijker werd, verdubbelde Gabriel Jesus de score voor de bezoekers uit Londen. Hij kon de bal op een voorzet vanaf de linkerflank van Martinelli rij inkoppen.

Aansluiting

Vlak voor rust vond Liverpool tot groot genoegen van de aanhang de aansluiting. Mohamed Salah rondde een fraaie combinatie af. Kort na de pauze liet Salah een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen door een strafschop naast te schieten.

Liverpool vergrootte niettemin in de tweede helft de druk op Arsenal in het swingende duel. De thuisploeg kreeg volop kansen, maar had pas tegen het einde van de wedstrijd succes. Trent Alexander-Arnold schoot eerst de bal tussen de benen van Oleksandr Zintsjenko en gaf voor op invaller Roberto Firmino, die raak kopte. In een hectische slotfase had Liverpool zelfs nog de winst kunnen binnenhalen, maar Salah miste twee grote kansen.

Incident

Liverpoolspeler Andy Robertson kreeg na afloop van de eerste helft een elleboogstoot van de assistent-scheidsrechter. Dit tot grote ontsteltenis van hemzelf en zijn teamgenoten. Dit zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen na bestudering van de beelden en het horen van de direct betrokkenen door de Premier League.