PSG laat Montpellier terugkomen, maar wint alsnog ruim van degradatiekandiaat

Lee Kang-In (L) viert zijn doelpunt met teamgenoot Kylian Mbappe
Lee Kang-In (L) viert zijn doelpunt met teamgenoot Kylian MbappeANP
Paris Saint-Germain heeft in de Franse Ligue 1 ruim gewonnen van Montpellier. De landskampioen en koploper in de Ligue verspeelde in de eerste helft een 2-0-voorsprong, maar won mede door drie doelpunten van Kylian Mbappé alsnog met 6-2.

Vitinha had PSG in de 14e minuut op voorsprong gebracht op aangeven van Mbappé en de sterspeler van de Parijse club zorgde kort daarop voor de 2-0. Arnaud Nordin scoorde voor de thuisploeg en Téji Savanier bracht vanaf elf meter de stand gelijk na een overtreding van doelman Gianluigi Donnarumma.

In de tweede helft maakte PSG alsnog het verschil. Mbappé maakte zijn tweede van de avond en na een treffer van Lee Kang-in ook nog zijn derde. Hij bracht zijn totaal in de Franse competitie daarmee op 24 dit seizoen. Nuno Mendes bepaalde de slotfase met een treffer in de 89e minuut.

12 punten voorsprong

PSG profiteerde ook van het gelijkspel van concurrenten Stade Brest, AS Monaco en Lille. De landskampioen heeft 12 punten meer dan nummer 2 Stade Brest.