Girona maakt geen fout en boekt ruime zege op degradatiekandidaat Cadiz

Girona had halverwege de eerste helft al een 2-0-voorsprong te pakken
Girona had halverwege de eerste helft al een 2-0-voorsprong te pakkenANP
Girona heeft in de strijd om de bovenste plaatsen in de Spaanse competitie geen fout gemaakt tegen Cádiz. De ploeg van Oranje-international Daley Blind boekte een 4-1-overwinning op de degradatiekandidaat.

Girona had halverwege de eerste helft al een 2-0-voorsprong te pakken na doelpunten van Eric García en Ivan Martin. Artem Dovbyk tekende na rust voor de 3-0, voordat Gonzalo Escalante in de 81e minuut wat terugdeed namens Cádiz. Een minuut later herstelde Portu de marge alweer. Blind speelde de gehele wedstrijd.

Girona staat op de derde plaats met 68 punten. Koploper Real Madrid heeft 78 punten en Barcelona 70 punten. Nummer 4 Atlético Madrid heeft 7 punten minder dan Girona. De drie grootmachten hebben wel een wedstrijd minder dan Girona gespeeld.