Barcelona boekt zonder De Jong nipte zege op Almería door goals Sergi Roberto

Sergi Roberto was de grote man bij Barcelona
Sergi Roberto was de grote man bij BarcelonaAFP
FC Barcelona heeft in La Liga een nipte zege geboekt op hekkensluiter UD Almería. Aanvoerder Sergi Roberto kroonde zich tot matchwinner door twee keer te scoren. Hij hielp Barça aan een 3-2-zege.

Raphinha zette de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong, maar bij rust stond het toch gelijk: 1-1. Na een uur maakte de captain er 2-1 van, maar opnieuw kwam Almería terug. Na een fraaie pas van Robert Lewandowski tekende Sergi Roberto in de 83e minuut met een diagonaal schot voor zijn tweede doelpunt van de avond. Het betekende zijn derde doelpunt van het seizoen in competitieverband. De nummer laatst wist niet opnieuw op gelijke hoogte te komen in Barcelona.

Statistieken Barcelona - Almeria
Statistieken Barcelona - AlmeriaFlashshare

Frenkie de Jong ontbrak bij FC Barcelona door een schorsing.

FC Barcelona kende een teleurstellende periode. Eerder deze maand verloren de Catalanen thuis met 4-2 van Girona en tegen Valencia kwam de ploeg in de competitie niet verder dan 1-1. In de Champions League, waarin de volgende ronde al was bereikt, was Antwerp met 3-2 te sterk.