FC Groningen kan het ook op een regenachtige avond in Eindhoven

FC Dordrecht kwam bij ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijkProfimedia
De Keuken Kampioen Divisie heeft zijn naam weer eens eer aangedaan met een meesterlijke Houdini-act van FC Groningen in de vierde minuut van de extra tijd. In de subtopper tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht werd het gelijk. Verder waren er zeges voor Helmond Sport, TOP Oss, FC Eindhoven en Jong Ajax.

ADO Den HaagFC Dordrecht: 2-2

De twaalf ploegen die er geen behoefte aan hebben om te spelen in de interlandweekeinden kwamen dit seizoen voor het laatst onderling in actie en dat leverde een subtopper op tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht. De gasten kwamen zeer brutaal uit de startblokken en kwamen binnen een halfuur via Ilias Sebaoui en Mathis Suray op een 2-0 voorsprong.

ADO Den Haag staat dit seizoen bekend als comeback-club en deed zijn naam ook op deze maandagavond weer eer aan. Alex Schalk maakte nog voor de pauze de aansluitingstreffer, op aangeven van topscorer Henk Veerman. Negen minuten na de pauze was het Daryl van Mieghem die – opnieuw op assist van Veerman – de gelijkmaker aantekende. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er verder niet meer gescoord in het Bingoal Stadion. Zo blijft ADO derde op de ranglijst en blijft het gat met FC Dordrecht twee punten.

Jong PSVFC Groningen: 2-3

FC Groningen had een reputatie hoog te houden als het gaat om spelen tegen de Jong-teams. Dit seizoen werden zes van de zeven wedstrijden tegen Beloften gewonnen en ook in de uitwedstrijd in Eindhoven leek het lange tijd de goede kant op te gaan. Johan Hove maakte halverwege de eerste helft de openingsgoal op aangeven van Luciano Valente. In de eerste minuut na rust vereffende invaller Dantaye Gilbert de score: 1-1.

Twintig minuten later deed Mylian Jimenez zijn eigen ploeg pijn toen hij een voorzet van Luciano Valente in eigen doel werkte en FC Groningen opnieuw aan de leiding hielp. In de laatste reguliere speelminuut leek Jong PSV alsnog een punt over te houden aan het duel op het sompige speelveld van De Herdgang, toen Jesper Uneken de 2-2 aantekende. Vier minuten later belandde de uitclub van de hel in de hemel toen nota bene verdediger Marvin Peersman – op aangeven van Johan Hove – de drie punten veilig stelde. In de extra tijd had Johan Hove ook al eens de paal geraakt. Door de zege stijgt FC Groningen naar plek 4 op de ranglijst op slechts één puntje achter de nummer 2, Roda JC. Jong PSV staat met 28 uit 30 op plek 16.

De GraafschapJong Ajax: 0-2

Waar FC Groningen optimaal profiteerde van de samenstelling van de selectie van Jong PSV, was De Graafschap de pineut in eigen huis. De Doetinchemmers troffen een strijdbare Amsterdamse ploeg en moesten na ruim een uur spelen een tegentreffer incasseren. Jayden Banel maakte zijn zesde van het seizoen voor Jong Ajax: 0-1.

In de achtste minuut van de extra tijd werd de score nog verdubbeld door invaller Nassef Chourak, die de eindstand daarmee op 0-2 bepaalde. Met een bezoek aan FC Groningen voor de boeg op vrijdagavond, zakte De Graafschap van de vierde naar de zesde plek in de Eerste Divisie. Jong Ajax is en blijft de nummer 15 van de KKD en heeft nu 33 uit 30.

Helmond SportJong AZ: 3-1

Helmond Sport deed goede zaken op de maandagavond en liet geen misverstand bestaan over de ambities in de vierde en laatste periode. Binnen zes minuten had Martijn Kaars zijn twintigste treffer van het seizoen erin liggen: 1-0.

In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Giannis-Fivos Botos de score en na ruim een uur was de wedstrijd wel gespeeld toen Alvaro Marin er 3-0 van maakte. De eretreffer van Ernest Poku van Jong AZ zorgde voor de eindstand: 3-1. Na dertig wedstrijden heeft Jong AZ als nummer 8 nu 43 punten. Helmond Sport is de Alkmaarders tot op twee punten genaderd en staat tiende.

FC EmmenTOP Oss: 0-1

Het was niet de avond van FC Emmen aan De Oude Meerdijk. Voor 6.724 trouwe supporters werd het een redelijk troosteloze avond toen Abel Stensrud halverwege de eerste helft de 0-1 aantekende namens de Brabantse uitploeg.

Toen Ben Scholte na tien minuten in de tweede helft met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Martin Perez, werd het een bijkans zinloze missie voor de Drenten, die het tij niet meer wisten te keren. FC Emmen heeft 39 punten uit 29 wedstrijden en verliest door de nederlaag de aansluiting met VVV-Venlo, dat op de laatste virtuele play-offplek staat. TOP Oss klimt naar plek 17 en heeft 26 uit 30.

FC EindhovenJong FC Utrecht: 3-0

Na een halve speelronde in de vierde periode gaat FC Eindhoven aan kop van de ranglijst. De ploeg van trainer Willem Weijs rekende in eigen huis met 3-0 af met hekkensluiter Jong FC Utrecht en zette de hoogste uitslag neer van deze maandagavond.

De openingstreffer van Ozan Kökcü werd gevolgd door een eigen doelpunt van Neal Viereck. Na ruim een uur spelen bepaalde Farouq Limouri de eindstand op 3-0. FC Eindhoven is de nummer 14 van de KKD met 37 punten uit 30 duels. Jong FC Utrecht heeft er 23 er staat helemaal onderaan.