Anderlecht wint topper in Brugge en vergroot gat met rivalen tot 12 punten

De spelers van Anderlecht vieren de 1-2 in blessuretijd van Nilson Angulo
De spelers van Anderlecht vieren de 1-2 in blessuretijd van Nilson AnguloProfimedia
In speelronde 27 van de Belgische Jupiler Pro League heeft RCS Anderlecht de topper bij Club Brugge gewonnen met 1-2. Dat ging met de nodige pijn en moeite, in de tweede helft zag de club twee doelpunten worden afgekeurd in het vijandige Jan Breydel Stadion en tot de 79e minuut keek het tegen een achterstand aan.

In de eerste helft werden twee doelpunten afgekeurd na VAR-ingrepen. Bij de goal van Anders Dreyer werd buitenspel geconstateerd en bij Kasper Dolberg was hands gezien. Brugge was intussen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Ferran Jutgla in de 18e minuut op aangeven van Hans Vanaken. Dat was de tussenstand tot de 79e minuut, toen Luis Vazquez de voorzet van ex-PSV'er Thorgan Hazard via de paal binnenkopte voor de gelijkmaker.

Anderlecht greep de overwinning in de blessuretijd nadat Dreyer de bal bij Nilson Angulo kreeg, die simpel kan afmaken. De Groningse Bjorn Meijer startte in de basis voor Brugge, hij werd kort voor tijd gewisseld.

Statistieken Club Brugge - RSC Anderlecht
Statistieken Club Brugge - RSC AnderlechtFlashshare

Door de zege is het gat op de ranglijst tussen Anderlecht en Brugge nu 12 punten en moet Brugge vrezen de derde plek te verliezen aan Antwerp, dat later vandaag tegen Gent speelt. Anderlecht staat vijf punten achter koploper Union SG, dat vanavond Standard Luik ontvangt.