FC Volendam loopt in thuisduel met AZ tegen volgende ruime nederlaag aan

Yukinari Sugawara viert de 0-4
Yukinari Sugawara viert de 0-4ANP
Voor FC Volendam is ook het thuisduel met AZ uitgelopen op een grote nederlaag. De nummer 4 van de Eredivisie won met 4-0 van de nagenoeg kansloze provinciegenoot en hekkensluiter, die handhaving op het hoogste niveau weer wat verder uit het zicht ziet verdwijnen.

De ploeg van trainer Regillio Simons heeft met nog acht duels te gaan 8 punten achterstand op Excelsior en RKC Waalwijk, die boven de directe degradatieplaatsen staan. AZ komt door de tweede zege op rij op 4 punten van plek drie, maar voor concurrent FC Twente wacht zondagavond nog het uitduel met PSV.

In de zevende minuut werd al een doelpunt van AZ'er Ruben van Bommel afgekeurd om hands. Halverwege de eerste helft kopte de geheel vrijstaande Dani de Wit alsnog de 1-0 binnen. Na een half uur werd het ook 2-0, via een van richting veranderd schot van verdediger Yukinari Sugawara.

Pavlidis competitietopscorer

Spits Vangelis Pavlidis scoorde in de 70e minuut en is met 23 treffers nu alleen topscorer van de Eredivisie. Uit een directe vrije trap zorgde de Japanner Sugawara met zijn tweede doelpunt van de middag voor de eindstand.

Volendam heeft nu acht thuisduels op rij verloren. De laatste drie wedstrijden voor eigen publiek waren NEC (2-5), sc Heerenveen (0-4) en PSV (1-5) veel te sterk.