Kroatië zet met zege in Letland grote stap naar EK voetbal in Duitsland

Kroatië is dichtbij kwalificatie voor het EK
Kroatië is dichtbij kwalificatie voor het EKEPA
De voetballers van Kroatië hebben een grote stap naar het EK van volgend jaar in Duitsland gezet. De nummer 3 van het laatste WK won bij Letland (0-2) en staat nu op de tweede plaats van de poule, achter het al gekwalificeerde Turkije.

Kroatië leidde na 16 minuten al met 0-2. Feyenoorder Luka Ivanusec bereidde de openingstreffer van Lovro Majer voor en Andrej Kramaric maakte het tweede doelpunt. Ivanusec werd na een uur gewisseld. Verdediger Josip Sutalo van Ajax speelde de hele wedstrijd voor Kroatië.

Kroatië heeft 2 punten meer dan Wales, dat eerder op zaterdag teleurstelde bij Armenië (1-1). Lucas Zelarayán bracht de thuisploeg al in 5e minuut op voorsprong. Wales kwam in blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Nair Tiknizyan.

De Kroaten sluiten dinsdag de kwalificatiecyclus af met een thuiswedstrijd tegen Armenië. Wales ontvangt dan Turkije.