Hongaren na remise tegen Litouwen nog niet zeker van EK, Servië klopt Montenegro

Hongarije kwam al snel op een 2-0 achterstand tegen Litouwen
Hongarije kwam al snel op een 2-0 achterstand tegen LitouwenANP
De voetballers van Hongarije zijn er nog niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland. Hongarije, koploper in groep G bleef tegen Litouwen in Kaunas steken op 2-2.

Bij een zege hadden de Hongaren zich geplaatst voor het EK, ook omdat Servië met 3-1 won van Montenegro. Hongarije heeft 14 punten uit zes wedstrijden, Servië 13 punten uit zeven wedstrijden en Montenegro 8 punten uit zes duels.

Fiodor Cernych schoot Litouwen met een fraai schot op voorsprong, nadat hij was weggestuurd door Edvinas Girdvainis na een snelle overname. Pijus Sirvys kopte de tweede treffer binnen uit een corner. Dominik Szoboszlai deed in de tweede helft wat terug uit een strafschop en Barnabás Varga maakte gelijk, maar een Hongaarse zege bleef uit.

Statistieken Litouwen - Hongarije
Statistieken Litouwen - HongarijeFlashshare

Aleksandar Mitrovic zorgde in Belgrado met een goed schot voor de voorsprong van Servië tegen Montenegro. Stevan Jovetic maakte met links met een net zo mooie treffer gelijk. Mitrovic tikte in de tweede helft op aangeven van voormalig Ajacied Dusan Tadic de 2-1 binnen. Enkele minuten later was het andersom. Tadic schoot na afleggen door Mitrovic binnen.