Feyenoorder Ivanusec scoort voor winnend Kroatië, Turkije pakt slechts een punt

Luka Ivanusec (L) duelleert om de bal met Alvis Jaunzems (R)
Luka Ivanusec (L) duelleert om de bal met Alvis Jaunzems (R)AFP
Met twee Ajacieden (Josip Sutalo en Borna Sosa) en een Feyenoorder (Luka Ivanusec) in de basis heeft Kroatië de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland simpel gewonnen: 5-0.

Ivanusec nam in de eerste helft de tweede Kroatische treffer voor zijn rekening. Spits Bruno Petkovic maakte de 1-0 en de 3-0. Na rust voerde Andrej Kramaric de score verder op. Invaller Mario Pasalic bepaalde de eindstand.

In dezelfde groep D leek Turkije te struikelen over Armenië, maar vlak voor tijd voorkwam invaller Bertug Yildirim een nederlaag: 1-1. Bij de Turken had voormalig Feyenoorder Orkun Kökçü een basisplaats.

Koploper

Turkije gaat momenteel aan kop met 10 punten uit vijf duels, gevolgd door Kroatië (7 punten uit drie duels). Armenië, dat maandag tegen de Kroaten speelt, heeft eveneens 7 punten, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. De eerste twee landen verzekeren zich van een ticket voor het EK.