Summerville goud waard in spectaculaire Leeds-zege in Middlesbrough

Crysencio Summerville na zijn 1-1 tegen Middlesbrough
Crysencio Summerville na zijn 1-1 tegen MiddlesbroughProfimedia
Leeds United heeft een hele belangrijke zege geboekt in het Championship. Op bezoek bij Middlesbrough stond Leeds aan het goede eind van een thriller die liefst 7 goals zag en won de ploeg van Crysencio Summerville met 3-4.

Al vanaf het begin werd duidelijk dat de toeschouwers in het Riverside Stadium mogelijk een klassieker voorgeschoteld zouden krijgen. Isaiah Jones schoot op aangeven van Emmanuel Latte Lath de thuisploeg na zeven minuten op voorsprong, waarna Summerville, opgeleid door Feyenoord, een penalty verzilverde in de 14e minuut.

Amper vier minuten later was het weer raak voor Leeds, dat via Patrick Bamford op voorsprong kwam. Junior Firpo vond Bamford in het strafschopgebied en de spits stelde niet teleur. In de 30e minuut kwam Middlesbrough echter weer langszij dankzij Latte Lath, die Leeds-doelman Illan Meslier verraste met een tegendraads schot.

Summerville de beslissing

Nog vóór rust kwam Leeds wederom op voorsprong en was er een hoofdrol weggelegd voor Crysencio Summerville. Summerville kreeg de bal op de rand van de 16 en snijdt de verdediging open met een bal op Wilfried Gnonto, waarna de jonge Italiaan, die op de rand van buitenspel stond, Leeds op 2-3 schoot.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Met al vijf goals op het scorebord besloot Summerville een kwartier na rust wederom een schepje bovenop de tussenstand te doen met wederom een treffer. Met een beweging die men in het Championship en daarbuiten wel bekend is, van buitenaf snijden naar zijn sterke rechterbeen als het spiegelbeeld van Arjen Robben, zette Sumerville Leeds op de eerste comfortabele voorsprong van de dag met zijn 19e treffer van het seizoen.

Kort vóór tijd wist Middlesbrough het nog spannend te maken via Latte Lath’s tweede goal van de dag, maar het was Leeds dat de zege binnensleepte en zo de druk weer op Leicester City legt. Leicester staat op één punt voorsprong met een duel tegoed, terwijl Leeds op één punt voorsprong staat ten opzichte van Ipswich Town, dat ook een duel tegoed heeft. De top-2 in het Championship promoveert direct naar de Premier League.