Pep Guardiola heeft nergens spijt van na verloren kwartfinale tegen Real Madrid

Pep Guardiola zal dit seizoen geen tweede treble winnen met Manchester City
Pep Guardiola zal dit seizoen geen tweede treble winnen met Manchester CityProfimedia
Manchester City-manager Pep Guardiola toonde zich hoffelijk na de nederlaag, nadat zijn droom van een historische tweede opeenvolgende treble woensdag in rook was opgegaan door een stug Real Madrid in een Champions League-kwartfinale die de Engelse club grondig had gedomineerd. Veertienvoudig kampioen Madrid hield stand en versloeg de titelhouders met 4-3 in de penaltyserie in het Etihad Stadium en verzekerde zich zo van een plaats in de halve finale tegen Bayern München, een zoete wraak nadat City de Spanjaarden vorig jaar in de halve finale versloeg op weg naar hun eerste titel.

"Felicitaties aan Real Madrid, ze verdedigen zo diep, met ongelooflijke saamhorigheid", zei Guardiola. "We hebben alles gedaan. Ik heb nergens spijt van. Verdedigend, aanvallend, we speelden uitzonderlijk in alle afdelingen, in alles, en helaas konden we niet winnen, dus dat is wat het is."

Na het veroveren van hun eerste treble - Champions League, FA Cup en Premier League titels - vorig seizoen, leken ze op weg om het eerste team in de geschiedenis te worden dat de drie titels in back-to-back jaren opeiste. Echter, ondanks dat ze Madrid volledig domineerden, met 33 schoten tegen acht van Madrid en 18 corners tegen slechts één voor de bezoekers, konden de mannen van Guardiola het niet afmaken.

Statistieken Manchester City - Real Madrid
Statistieken Manchester City - Real MadridFlashscore

Kevin De Bruyne scoorde in de 76ste minuut om Rodrygo's doelpunt in de 12de minuut ongedaan te maken, maar zowel de Belg als City's doelpuntenmachine Erling Haaland lieten verschillende scoringskansen liggen, waardoor het 1-1 werd en 4-4 over twee wedstrijden. City leek de overwinning in handen te hebben toen Luka Modric de strafschop van Madrid niet wist te verzilveren. Maar het momentum sloeg om toen Bernardo Silva recht in de handen van doelman Andriy Lunin schoot, waardoor de Madrilenen Nacho en Antonio Rudiger de overwinning veiligstelden. Ondanks het hartverscheurende einde zongen de City-fans het team toe buiten het stadion.

Gaan voor de double

"Voetbal draait om doelpunten maken en vanaf de penaltystip deden zij het iets beter dan wij", zei Guardiola. "De prestatie en de inzet en alles was uitzonderlijk. Met penalty's win je soms, verlies je soms. Voor de manier waarop we speelden, hadden we het eerder moeten doen. Maar we hebben de kansen die we kregen niet omgezet. We hebben ons best gedaan, maar het was niet goed genoeg."

City richt zich nu op hun zoektocht naar nog een FA Cup-titel op zaterdag, wanneer ze in de halve finale op Wembley in duel gaan met Chelsea. Op de vraag hoe hij zijn spelers gaat opstellen, zei Guardiola: "Dat zien we morgen wel. Nu is het rust. Het is de halve finale van de FA Cup, we zullen proberen zo goed mogelijk mee te doen." Guardiola's team heeft ook twee punten voorsprong aan de top van de Premier League met nog zes wedstrijden te gaan.