De Ligt woedend na scheidsrechterlijke dwaling in blessuretijd: 'Ik snap het niet'

De Ligt discussieert met scheidsrechter Marciniak na de vermeende gelijkmaker
De Ligt discussieert met scheidsrechter Marciniak na de vermeende gelijkmakerProfimedia
Matthijs de Ligt was woedend. Het overhaaste buitenspelfluitje van scheidsrechter Szymon Marciniak midden in het slotoffensief van Bayern liet de Nederlander verbijsterd achter in het Estadio Bernabeu. De verdediger scoorde de 2-2, maar die werd afgefloten en afgevlagd. Ten onrechte, bleek achteraf.

"Ik vind het ongelooflijk. Ik kan het niet begrijpen, je moet er doorheen spelen", zei Matthijs de Ligt op DAZN. Marciniak verontschuldigde zich, meldde de verdediger, en voegde eraan toe:"Ik wil niet zeggen dat Madrid altijd geluk heeft, maar dat maakte vandaag het verschil."

Een misser in de allerlaatste minuut

Wat was er gebeurd? Kort voor het einde van 15 minuten blessuretijd floot de doorgaans zo goede Marciniak voortijdig af voor buitenspel bij een aanval van Bayern, en het daaropvolgende doelpunt van de Ligt telde niet. Het bleef 2-1 en de droom van een Duitse finale op Wembley viel in duigen.

DAZN-presentator Michael Ballack was in het begin ook even de kluts kwijt en toen de voormalige Bayern-prof zijn woorden weer had gevonden, richtte hij zich duidelijk op het scheidsrechtersteam.

"Het is niet onverdiend, maar het is zeer controversieel," zei Ballack: "Het is een overduidelijk verkeerde beslissing. De grensrechter maakt de eerste fout. Normaal gesproken moet hij wachten. Ik weet niet waarom de vlag hier zo vroeg komt."