Champions League Team van de Week: Perfecte prestatie van De Bruyne, Mbappé debuteert

Bradley Barcola (L) en Kylian Mbappé vieren een thuisoverwinning tegen Real SociedadProfimedia/Flashscore
De eerste ontmoetingen in de laatste zestien van de UEFA Champions League zitten erop. Tijd om de elf spelers te selecteren die ons de afgelopen avonden het meest hebben bekoord. Onze selectie is gebaseerd op ons interne beoordelingssysteem, dat rekening houdt met talloze individuele wedstrijdstatistieken, zoals doelpunten, schoten op doel, geslaagde passes en gewonnen tackles.

Team van de Week - UEFA Champions League 2023/24

Champions League Team van de Week
Champions League Team van de WeekFlashscore

Doelman

Andriy Lunin - Real Madrid - 2e x in Champions League TvdW

Andriy Lunin is de eerste keeper die voor de tweede keer in ons Champions League Team van de Week staat. De Oekraïner verrichte in totaal negen reddingen in de 1-0 overwinning van Real op RB Leipzig.

Verdediging

Ruben Dias - Manchester City - 1x

Ruben Dias sluit geen compromissen en staat wereldwijd bekend om zijn krachtige tackles. In de 3-1 overwinning van City in Kopenhagen schitterde de Portugees ook met zijn effectieve passing. 126 van zijn 133 passes bereikten een medespeler, wat neerkomt op een succespercentage van 94,7%.

Otavio - FC Porto - 1x

Otavio verhuisde in de winter naar FC Porto voor een transfersom van 12 miljoen euro. Hij speelde eerder voor competitiegenoot Famalicao. Na zijn sterke optreden in Porto's 1-0 overwinning op Arsenal begint de 21-jarige Braziliaan ook naam te krijgen buiten Portugal.

Geweldig CL-debuut voor Porto's Otavio (r.).
Geweldig CL-debuut voor Porto's Otavio (r.).Profimedia

Eduardo Camavinga - Real Madrid - 2x

Eduardo Camavinga maakte geen fouten in de 1-0 overwinning in Leipzig. De 21-jarige Fransman weerlegde een passpercentage van 92,8% en onderschepte drie passes van de tegenstander.

Middenveld

Rodri - Manchester City - 2x

Rodri had een onberispelijk tacklepercentage van 100 procent in de 3-1 overwinning op FC Kopenhagen. De Spanjaard nam ook deel aan het aanvalsspel en voorzag zijn teamgenoten van vier belangrijke passes.

Bernardo Silva - Manchester City - 1x

Kort voor rust maakte Bernardo Silva een cruciaal doelpunt door City op een 1-2 voorsprong te zetten. Het was het eerste Champions League-doelpunt van het seizoen voor de 29-jarige Portugees.

Kevin de Bruyne - Manchester City - 1x

Hij is terug! Kevin de Bruyne heeft eindelijk zijn dijblessure overwonnen. De Belg speelde alsof hij nooit weg was geweest. De 32-jarige middenvelder regisseerde de vele aanvallen van titelverdediger Man City met zijn afgemeten passes. Hij scoorde de belangrijke 1-0 in de 10e minuut en De Bruyne was de assistgever bij de andere twee doelpunten. Hij is de enige speler die deze speelronde een 10 kreeg in ons beoordelingssysteem.

De Bruyne was bijna niet te stoppen in Kopenhagen.
De Bruyne was bijna niet te stoppen in Kopenhagen.AFP/Opta by StatsPerform

Phil Foden - Manchester City - 3x

De laatste City-speler van het stel, beloofd! Phil Foden heeft veel plezier in het huidige CL-seizoen en maakt alweer voor de derde keer deel uit voor ons TvdW. En terecht, want hij schitterde met een doelpunt en een assist in de 3-1 overwinning op FC Kopenhagen.

Brahim Diaz - Real Madrid - 1x

Real had het lang moeilijk in Leipzig. Los Blancos wisten zich een weg te banen door de defensie van de tegenstander en hadden af en toe geluk dat ze niet op achterstand kwamen. Kort na rust maakte Brahim Diaz met een geniale actie het verschil. De Spanjaard veroverde de bal op de rechtervleugel, omspeelde drie tegenstanders en schoot de bal in de verre hoek. Een droomdoelpunt! Zelfs Jude Bellingham werd bleek van jaloezie.

Aanval

Lautaro Martinez - Inter Milaan - 1x

Lautaro Martinez leidde Inter naar een 1-0 thuisoverwinning op Atletico Madrid. Marko Arnautovic maakte het enige doelpunt voor de Nerazzurri, maar de Argentijnse wereldkampioen speelde ook een zeer verdienstelijke wedstrijd.

Kylian Mbappe - Paris SG - 1x

PSG liet geen oogstrelend voetbal zien in de 2-0 overwinning op Real Sociedad, maar maakte indruk met een zeer efficiënte speelstijl. Superster Kylian Mbappé zette de Franse kampioen in de 58e minuut op voorsprong na een hoekschop. Het was alweer de 44e goal van de 25-jarige Fransman in het Europese hoofdtoernooi.

Mbappe viert zijn doelpunt tegen Sociedad.