Champions League: Real houdt Leipzig op 1-1 en gaat door, City wint makkelijk

Alvarez maakt de 2-0 voor Manchester City
Alvarez maakt de 2-0 voor Manchester CityProfimedia
Welkom bij de liveblog van de Champions League! Hier kan je de twee wedstrijden teruglezen van woensdagavond. Manchester City won makkelijk van FC Kopenhagen, terwijl Real Madrid het veel lastiger had tegen Leipzig in de achtste finales.

21.00 uur

Manchester City 3 - 1 FC Kopenhagen

De eerste kans was gelijk raak voor de thuisploeg. Manuel Akanji volleerde een corner van Julian Alvarez heel fraai in de korte bovenhoek. Zo kwam aan alle Deense illusies al heel snel een einde. Alvarez maakte zelf na negen minuten al de 2-0. De Argentijn nam eerst een corner, die uiteindelijk weer bij hem terug kwam. Hij schoot van een moeilijke positie op doel, waar doelman Kamil Grabara grabbelde en een blunder kon noteren: 2-0.

Lang gebeurde er niks, maar na een half uur werd het uit het niets 2-1. Mohamed Elyounoussi en Orri Oskarsson maakten een geweldige één twee, waarbij eerstgenoemde de bal in de verre hoek schoof op de rand van de zestien. De enige drie schoten op doel vielen ook binnen en daarbuiten waren er amper kansen. Ook het derde schot op doel ging erin. Erling Haaland werd weggestuurd. De Noor kwam naar binnen en schoot tegendraads in en scoorde zo met zijn eerste kans. Daarmee zochten de beide teams met 3-1 de kleedkamers op.

Saaie tweede helft

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. City had heel veel de bal, maar deed rustig aan omdat er al genoeg gescoord was. Rodri werd daarom ook al gewisseld in de rust. In totaal was er één schot op doel en dat was eigenlijk geen kans. City stopte met voetballen en Kopenhagen kon niet voetballen en dus werd het een hele saaie tweede helft. Kopenhagen kwam niet eens tot één schot op doel. Doelpuntenmaker Elyounoussi was het dichtst bij een tweede Deense treffer, maar zijn inzet vloog hoog over. Verder gebeurde er niks meer en eindigde de wedstrijd in 3-1.

Statistieken Man City-FC Kopenhagen
Statistieken Man City-FC KopenhagenFlashshare

Real Madrid 1 - 1 RB Leipzig

Real Madrid had wat meer de bal in de openingsfase, maar Leipzig had een gevaarlijke uitbraak na tien minuten. Benjamin Sesko liep alleen op het doel af en had Lois Openda naast zich. De Sloveen ging voor eigen succes en dat resulteerde in een boze Openda, want de bal kwam tegen de keeper. Het was alleen ontstaan in buitenspelpostitie en dus had de eventuele goal niet geteld.

Openda mist de kansen in de eerste helft

Openda tekende vijf minuten later voor het eerste schot in de wedstrijd. Hij kreeg de bal op de rand van de zestien, maar schoot ruim naast. Na een dik kwartier kreeg de Belg zijn tweede kans. Hij werd weggestuurd door Dani Olmo en kon via de linkerkant van de zestien naar binnen komen en schieten, maar het schot ging rakelijks voorlangs. Verder was het van beide kanten met weinig lef. Eerder bang voor een tegendoelpunt dan forceren om te scoren. Real kreeg nog minder kansen dan Leipzig, maar zij hoefden ook niet te scoren. Vijf minuten voor rust kwam het eerste schot tussen de palen. Xavi Simons legde aan op de rand van de zestien, maar moeilijk was de poging niet voor doelman Andriy Lunin. Openda kreeg zijn derde kans uit de corner die volgde. Een afgevallen bal kwam voor de voeten van de Belg, maar hij schoot van dichtbij in het zijnet. Dat was ook het laatste gevaar van de eerste helft. Leipzig had de grootste kansen, voornamelijk via Openda.

De eerste grote kans in de tweede helft was opnieuw voor Openda. Hij omspeelde Lunin, maar kon toen niet meer schieten omdat de hoek te moeilijk was. Hij kwam naar binnen, maar vond toen de al terugegekeerde Lunin en kwam zo niet tot een schot op doel. Kroos vuurde namens Real op het uur voor het eerst op doel, maar zijn schot werd knap gestopt door de keeper. Het was tevens een overtreding van Jude Bellingham, dus de goal had anders ook niet geteld. In minuut 63 kreeg Rodrygo de grootste kans voor Real. Na een een-tweetje met Dani Carvajal kreeg hij de bal aan de rechterkant in de zestien en schoot in de korte hoek. Peter Gulasci stond goed opgesteld en hield de bal tegen.

Twee snelle goals

Twee minuten later werd het wel 1-0. Bellingham kreeg de bal op eigen helft en kon uitbreken. Hij gaf de bal perfect mee aan Vinicius, die de bal knap in de korte hoek schoot. Zo werd het 1-0 voor Real. Simons kreeg een minuut later gelijk de kans op de 1-1, maar Antonio Rudiger blokte zijn inzet van dichtbij en vierde dat als een doelpunt. In minuut 68 was het wel raak. Willi Orban kopte een voorzet van David Raum binnen. Leipzig moest aanvallen, want er was nog een goal nodig. Openda beproefte nog maar eens zijn geluk, maar schoot heel hoog over en werd tien minuten voor tijd ook gewisseld. Leipzig had veel moeite met kansen krijgen. Real kon makkelijk verdedigen tegen een povere aanval van de Duitsers. Er kwam vier minuten blessuretijd bij en daarbij raakte Leipzig de lat door een voorzet die verkeerd voor kwam. Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en dus bleef het 1-1, waardoor Real doorging naar de volgende ronde.