RB Leipzig wint makkelijk bij FC Köln met hoofdrol voor uitblinkende Xavi Simons

Xavi Simons viert zijn openingsdoelpunt
Xavi Simons viert zijn openingsdoelpuntProfimedia
Xavi Simons is opnieuw belangrijk geweest voor RB Leipzig. De Nederlander maakte de eerste goal in de uitwedstrijd tegen FC Köln, dat met 5-1 werd verslagen. Het was zijn zevende competitiegoal van het seizoen. Ook gaf hij zijn tiende assist.

Simons, die ook is opgeroepen voor Oranje, maakte de openingstreffer na een kwartier spelen. Hij schoot na een simpele doorbraak laag raak. Direct daarna was het Köln dat direct weer gelijk maakte. Sargis Adamyan tekende van dichtbij voor de 1-1. Vervolgens werd voor rust nog een goal van Leipzig-aanvaller Loïs Openda afgekeurd en kreeg de uitploeg nog enkele grote kansen, maar daar bleef het bij.

Basisopstellingen en spelersbeoordelingen FC Köln - RB Leipzig
Basisopstellingen en spelersbeoordelingen FC Köln - RB LeipzigFlashshare

Na rust voerde Leipzig het tempo verder op. De ploeg creëerde kans op kans, maar pas in minuut 63 werd de tweede goal gemaakt. Opende tikte raak op aangeven van Simons. Twee minuten later kopte de Belg ook zijn tweede tegen de netten: 1-3. De vierde treffer volgde weer een paar minuten later, via de Malinees Amadou Haidara. Vlak voor tijd zette Yussuf Poulsen met een knappe intikker de eindstand op het bord: 1-5.

Leipzig staat nu vierde in de Bundesliga. Köln staat op plek zestien. Die plek betekent nacompetitie aan het einde van het seizoen.