Bayern München verhoogt druk op koploper Leverkusen met zege op FC Augsburg

De spelers van Bayern München feliciteren Aleksandar Pavlovic met zijn eerste BundesligadoelpuntANP
Bayern München heeft de uitwedstrijd tegen FC Augsburg met enige moeite gewonnen (2-3). De kampioen verhoogde met die zege de druk op Bayer Leverkusen, de koploper die 1 punt meer heeft maar later op zaterdag nog wel Borussia Mönchengladbach ontvangt.

De 19-jarige Aleksandar Pavlovic opende de score voor Bayern München met zijn eerste treffer in de Bundesliga. Alphonso Davies tekende in blessuretijd van de eerste helft voor het tweede doelpunt van de kampioen. Ermedin Demirovic maakte het duel in de openingsfase van de tweede helft weer even spannend (1-2), maar Harry Kane maakte al snel alweer zijn 23e competitietreffer (1-3).

Doelman Manuel Neuer van de bezoekers uit Beieren stopte in de slotfase nog een strafschop van Sven Michel. Neuer maakte zo zijn foutje goed. De keeper kreeg een strafschop tegen omdat hij Felix Uduokhai op zijn achterhoofd sloeg, terwijl hij de bal probeerde te raken. Demirovic passeerde Neuer in blessuretijd nog wel vanaf de strafschopstip (2-3).

Statistieken FC Augsburg - Bayern München
Statistieken FC Augsburg - Bayern MünchenFlashshare

De Ligt

Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd voor Bayern München. Hij kreeg in de openingsfase van het duel een gele kaart voor een handsbal net buiten zijn strafschopgebied. Kingsley Coman viel halverwege de eerste helft geblesseerd uit bij Bayern. Trainer Thomas Tuchel miste in Augsburg zijn gekwetste spelers Dayot Upamecano, Konrad Laimer en Joshua Kimmich. De club uit Beieren staat op het punt om rechtsback Sacha Boey van Galatasaray over te nemen.