Japan dankzij twee goals van Feyenoorder Ueda naar achtste finales Azië Cup

Ayase Ueda scoorde tweemaal tegen Indonesië
Ayase Ueda scoorde tweemaal tegen IndonesiëProfimedia
Mede dankzij twee doelpunten van Feyenoorder Ayase Ueda heeft Japan de achtste finales bereikt van de strijd om de Azië Cup. Japan versloeg in Doha Indonesië met 3-1 en eindigde daardoor als tweede in groep D achter Irak.

Ueda benutten na zes minuten een strafschop en bracht Japan kort na rust op een 2-0-voorsprong. De spits van Feyenoord heeft in totaal nu acht doelpunten gemaakt in zijn laatste vijf interlands.

Een eigen doelpunt van de in Den Bosch geboren Justin Hubner besliste het duel kort voor tijd definitief, waarna de in België geboren Sandy Walsh de eer redde voor Indonesië. Dat moet afwachten of het als een van de beste nummers 3 in de poules nog verder gaat in het toernooi.

Yukinari Sugawara van AZ zat 90 minuten op de bank bij de Samurai Blue. De 19-jarige Ivar Jenner van Jong FC Utrecht stond aan de aftrap bij Indonesië en de 20-jarige Rafael Struick van ADO Den Haag stond in de spits.