Marokko verliest kwalificatieduel ondanks doelpunt Ziyech in en van Zuid-Afrika

Het doelpunt van Ziyech haalde weinig uit
Het doelpunt van Ziyech haalde weinig uitProfimedia
Marokko heeft in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup een verrassende nederlaag geleden in Zuid-Afrika. De nummer 4 van het afgelopen WK in Qatar ging in Johannesburg met 2-1 onderuit. Oud-Ajacied Hakim Ziyech maakte het doelpunt voor Marokko.

Een enorme blunder van keeper Munir Mohamedi, die een eenvoudige voorzet door zijn handen liet glippen, bezorgde Zuid-Afrika al na vijf minuten een 1-0-voorsprong. Zakhele Lepasa verdubbelde de voorsprong meteen na rust. Op aangeven van Feyenoorder Oussama Idrissi deed Ziyech na een uur wat terug.

Leiding in de groep

Zuid-Afrika gaat aan de leiding in de groep met 7 punten uit vier wedstrijden. Nummer 2 Marokko heeft 6 punten uit drie wedstrijden.