Bondscoach Walid Regragui neemt verantwoordelijkheid voor Afrika Cup exit Marokko

Walid Regragui zag zijn team een pijnlijke nederlaag lijden
Walid Regragui zag zijn team een pijnlijke nederlaag lijdenProfimedia
De bondscoach van Marokko Walid Regragui heeft gezegd dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor de verrassende Afrika Cup uitschakeling van het team na de nederlaag tegen Zuid-Afrika in de achtste finale. Hij betreurde het gebrek aan scherpte in de 2-0 nederlaag van dinsdag.

De Atlas Leeuwen, een van de favorieten voor het toernooi, werd het meest recente hooggeplaatste team dat afscheid nam van het toernooi. Ze verprutsten meerdere grote kansen en werden afgestraft door Zuid-Afrika in het Laurent Pokou Stadion in San Pedro. Evidence Makgopa scoorde in de 57e minuut, voordat Teboho Mokoena in de blessuretijd de overwinning op fraaie wijze bezegelde. Hij krulde een vrije trap binnen die werd toegekend na een overtreding op een doorgebroken speler, wat tevens leidde tot rood voor de Marokkaanse middenvelder Sofyan Amrabat.

"We hadden de wedstrijd misschien kunnen beslissen in de eerste helft, maar op dit niveau word je meteen afgestraft voor elke kans die je verprutst," vertelde Regragui aan beIN Sports. Marokko kreeg een gouden kans om gelijk te maken met nog vijf minuten te spelen toen ze een penalty kregen voor een handsbal, maar Achraf Hakimi knalde zijn inzet tegen de lat. "De penalty deed ons veel pijn, en we deden zeker niet alles wat nodig is, maar ik neem de volledige verantwoordelijkheid," voegde Regragui eraan toe.

Statistieken Marokko - Zuid-Afrika
Statistieken Marokko - Zuid-AfrikaFlashshare

Marokko hoopte hun eerste Afrika Cup te winnen sinds 1976, nadat ze geschiedenis schreven op het WK van 2022 door als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale te bereiken. Hun vertoning was echter verre van overtuigend in Ivoorkust en ze werden getroffen door de afwezigheid van een aantal belangrijke spelers tegen Zuid-Afrika, waaronder het geblesseerde duo Hakim Ziyech en Sofiane Boufal.

"We zullen leren van deze onverwachte domper (...) dit is een teleurstelling voor onze fans die ons zo gesteund hebben," aldus Regragui.