Twee doelpunten en assist van Vlahovic zorgen voor 3-0 zege Juventus op Salernitana

Vlahovic scoort de 0-3
Vlahovic scoort de 0-3Profimedia
Juventus heeft Salernitana dinsdag met 3-0 verslagen in de Serie A. Twee doelpunten en een assist van spits Dusan Vlahovic hielpen de bezoekers naar de 10e plaats in het klassement.

De wedstrijd markeerde de terugkeer naar vorm voor Vlahovic, die dit seizoen kampte met blessures en gisteren zijn eerste competitiestart maakte sinds oktober.

Wedstrijdverslag

Juventus kreeg na 26 minuten een penalty toen Hans Nicolussi een overtreding maakte op Manuel Locatelli in het strafschopgebied, deze werd door Vlahovic benut.

Vlahovic scoorde bijna zijn tweede in de 37e minuut, maar zijn schot uit een scherpe hoek op de rand van het strafschopgebied ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Oud-FC Groningenspeler Filip Kostic verdubbelde op slag van rust de voorsprong toen hij de bal van dichtbij binnen tikte, nadat het schot van Vlahovic in zijn richting stuiterde.

Juventus had in de laatste seconden voor rust een derde kunnen scoren toen Locatelli ongedekt het strafschopgebied in rende, maar Salernitana-doelman Guillermo Ochoa reageerde op tijd en pareerde zijn lob.

Na rust

Vlahovic scoorde zijn tweede doelpunt na 80 seconden in de tweede helft toen hij doorliep in het strafschopgebied en de bal laag in de rechterhoek schoot.

Salernitana kwam bijna terug in de 51e minuut, toen Junior Sambia een voorzet gaf die bijna iedereen in het strafschopgebied voorbij ging, maar spits Boulaye Dia kon zich niet op tijd strekken om de bal in het open doel te schuiven.

Juve had de score kunnen aanvullen, maar werd gehinderd door het houtwerk: Angel Di Maria raakte de lat na 53 minuten en Moise Kean raakte de paal in de slotfase.

Nederlandse middenvelder Tonny Trinidade de Vilhena stond in de basis bij Salernitana, maar speelde geen rol van grote betekenis. Hij werd in de rust gewisseld.

Salernitana Juventus match stats
Salernitana Juventus match statsSalernitana Juventus match stats

Allegri kritisch

"De ploeg reageerde sterk, we hadden een goede 60 minuten, maar werden een beetje zelfgenoegzaam na de 3-0 en lieten te veel schoten op doel toe. We waren statisch in onze posities, bewogen niet genoeg en de spelers weten dat we het absoluut beter moeten doen", aldus Juventus-manager Massimiliano Allegri. "De eerste 10 minuten hadden we de neiging om te veel over rechts te spelen, dus we moeten onze passing verbeteren, soepeler zijn en het simpel houden."

Over Vlahovic was hij positief: "Je kunt zien dat hij fysiek gewoon beter beweegt, hij ziet er scherper uit, hij speelde vandaag ook goed op technisch niveau,"

Het resultaat zet Juventus op 26 punten uit 21 wedstrijden, terwijl Salernitana 16e staat met 21 punten.