Alexander Zverev onder zware omstandigheden in München uitgeschakeld door Cristian Garin

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Alexander Zverev onder zware omstandigheden in München uitgeschakeld door Cristian Garin

Alexander Zverev had een dag om snel te vergeten in München
Alexander Zverev had een dag om snel te vergeten in MünchenAFP
Alexander Zverev heeft wederom de hoop op zijn eerste titel in het enkelspel van dit seizoen moeten parkeren. De 26-jarige Olympisch kampioen greep onder slechte omstandigheden naast de halve finale in München.

De inwoner van Hamburg deed er alles aan in zijn kwartfinaleduel tegen Cristian Garin - maar was zichtbaar ontevreden over de externe omstandigheden en moest na precies twee uur met 4-6 4-6 zijn meerdere erkennen in de Chileen. Garin verzilverde zijn tweede matchpoint.

Nummer vijf van de wereld Alexander Zverev joeg op een vroege break in de eerste set bij een temperatuur van zeven graden en terugkerende motregen en was niet in staat om de zeer geconcentreerde Garin, 106e op de ATP-ranglijst en winnaar van het toernooi in 2019, te pakken te krijgen.

Geïrriteerd door natte baan

Zverev, die zelf in 2017 en 2018 won op de baan van MTTC Iphitos, was zichtbaar ongelukkig en klaagde in de tweede set tegen de officials dat het spel doorging ondanks de regen. "Dit is echt belachelijk," zei hij in de richting van de scheidsrechter: "Ik glijd uit met elke stap die ik zet."  Zverev liet zich flink gaan. "Het regent al drie uur achter elkaar. Het is geen seconde gestopt," zei de Duitse nummer één.

Zijn tirade leverde hem een waarschuwing op omdat hij te lang ruzie maakte met de supervisor. Hij vocht, maar kwam niet meer terug in de wedstrijd. "De omstandigheden waren moeilijk vandaag. Ik probeerde gewoon mijn spel te spelen en me te concentreren. Ik ben blij met mijn spel deze week, ik vocht voor elk punt," zei Garin in het on-court interview.

Statistieken
StatistiekenFlashshare
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen