ATP & WTA: Nadal heeft geen enkel probleem met Blanch, Rus hard onderuit

Rafael Nadal neemt het vandaag op tegen een zestienjarige debutantProfimedia
De tennisliefhebber wordt vandaag op zijn of haar wenken bediend. Er staan talloze duels op het programma in Madrid, waaronder Arantxa Rus die het opneemt tegen de nummer 3 van de wereld en bij de mannen maakt Rafael Nadal (37) vandaag zijn opwachting tegen de zestienjarige debutant Darwin Blanch.

ATP-1000 Mutua Madrid Open - enkelspel, eerste ronde - Madrid, Spanje

Darwin Blanch (#1028) 0-2 Rafael Nadal (#512) (1-6 0-6)

Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0. De 22-voudig grandslamwinnaar speelde begin januari in Brisbane zijn eerste tenniswedstrijden na bijna een jaar afwezigheid door heupproblemen. Daarna kwam Nadal niet meer in actie op de ATP Tour, tot vorige week in Barcelona.

Tegen Blanch ondervond Nadal niet al te veel tegenstand. De 16-jarige Amerikaan kwam meteen een break achter in de eerste set en later nog een, waardoor Nadal met 6-1 de set pakte. In de tweede set stond de Spaanse voormalig nummer 1 van de wereld Blanch geen game toe. Op het tweede matchpoint besliste Nadal de partij.

Nadal neemt het in de tweede ronde op tegen de Australiër Alex de Minaur. Die schakelde hem een week eerder uit in de tweede ronde van het graveltoernooi van Barcelona.

WTA-1000 Mutua Madrid Open - enkelspel, tweede ronde - Madrid, Spanje

Donna Vekic (#38) 0-2 Maria Sakkari (#6) (3-6 2-6)

Maria Sakkari heeft in de tweede ronde van het Madrid Open geen fout gemaakt tegen de Kroatische Donna Vekic. De Griekse nummer zes van de wereld was in twee sets de beter: 6-3, 6-2.

Sakkari liep in de één uur en 24 minuten durende partij al in de eerste game tegen een break aan, maar maakte die nota bene op love direct ongedaan. Ze kwam daarna geen moment meer in de problemen en plaatste zich overtuigend voor de derde ronde.

Vekic - Sakkari
Vekic - SakkariFlashshare

Coco Gauff (#3) 2-0 Arantxa Rus (#47) (6-0 6-0)

Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

De 20-jarige Gauff begon als nummer 3 van de wereld als duidelijke favoriet in de partij, maar het krachtsverschil was wel erg groot. Rus verloor alle gespeelde games en wist in de hele partij slechts 18 punten te maken. Na 51 minuten was de wedstrijd al voorbij.

Anna Karolina Schmiedlova (#68) 1-2 Ons Jabeur (#9) (4-6 7-5 3-6)

Iga Swiatek (#1) 2-0 Xiyu Wang (#52) (6-1 6-4)

Savannah Challenger - enkelspel, achtste finales - Savannah, Verenigde Staten

Denis Kudla (#162) 0-2 Gijs Brouwer (#252) (3-6 4-6)

Gijs Brouwer heeft vannacht andermaal met 2-0 gewonnen in Savannah. In navolging van Hady Habib versloeg de 28-jarige Nederlander de Amerikaan Denis Kudla in zijn thuisland. Brouwer verloor de eerste game, maar maakte een inhaalslag en keek al snel tegen een 4-1 voorsprong aan. In de tweede set stond het zelfs 3-0 voor Kudla, maar Brouwer kwam opnieuw sterk terug en had net als in de eerste set zo'n 50 minuten nodig om zich te ontdoen van zijn tegenstander. In de kwartfinale zal Brouwer het opnemen tegen Dmitry Popko uit Kazakhstan.

Wedstrijdstatistieken
WedstrijdstatistiekenFlashsha.re

Roma Garden Open - enkelspel, achtste finales - Rome, Italië

Marcello Serafini (#405) 0-2 Jesper de Jong (#156) (3-6 3-6)

Jesper de Jong had minder dan een uur en 20 minuten nodig om af te rekenen met Marcello Serafini. In de eerste set herpakte De Jong zich na een 2-0 achterstand en werd het uiteindelijk 6-3. Dat was ook de uitslag van de tweede set, waarin De Jong zelf op 2-0 voorsprong kwam voordat zijn tegenstander een game won. Er bestaat een kans dat hij in de kwartfinale aan zal treden tegen een landgenoot. De Jong treft in de volgende ronde immers de winnaar van de wedstrijd tussen Alejandro Moro Canas en Ryan Nijboer.

Statistieken van de wedstrijd
Statistieken van de wedstrijdFlashsha.re

Alejandro Moro Canas (#218) 2-1 Ryan Nijboer (#483) (6-7 (1), 6-4, 6-3)

Ryan Nijboer is niet de tegenstander van Jesper de Jong in de kwartfinale van het Challengertoernooi in Rome. De 24-jarige Nijboer verloor in drie sets van de Spanjaard Alejandro Moro Canas.

In een drie uur durende partij wist de Flevolander nog wel de eerste set te winnen, maar kon zich in de tweede en derde set - ondanks kansen - na een break niet terugvechten in de wedstrijd.