Rafa Nadal dendert door: training voor ATP 1000-toernooi Madrid Open begonnen

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Rafa Nadal dendert door: training voor ATP 1000-toernooi Madrid Open begonnen

Nadal aan slag in Madrid
Nadal aan slag in MadridProfimedia
Door zijn vroege uitschakeling in de Godó kon de Mallorcaan eerder afreizen naar Madrid, waar hij zal deelnemen met een beschermde ranking en niet bij de 32 geplaatste spelers zal horen.

"Welkom, Rafa," zeiden de schermen op de baan van Manolo Santana ter verwelkoming van Nadal, die vrijwel zeker voor de laatste keer dit jaar de Mutua Madrid Open zal spelen, een toernooi waarvan hij de recordwinnaar is met vijf titels (2005, 2010, 2013, 2014 en 2017).

De speler uit Manacor, die niet meedeed aan de editie van 2023 die werd gewonnen door Carlos Alcaraz, is bezig aan een meer dan waarschijnlijke afscheidstournee van zijn favoriete toernooien. Het meest logische idee: eindigen met Roland Garros en afscheid nemen op de Olympische Spelen, die op hetzelfde podium worden gehouden, omdat het ingewikkeld lijkt dat zijn fysiek hem in staat zal stellen om het seizoen af te maken.

Hij heeft altijd toegegeven dat hij graag thuis speelt en het toernooi onder leiding van Feliciano López heeft altijd zijn genegenheid getoond, zowel in het openbaar als door te proberen de schema's zo in te delen dat ze hem goed uitkomen. In feite hebben ze hun voorliefde voor de Mallorcaan meer dan duidelijk gemaakt in hun welkomstpublicatie: "Rafa is thuis", schreven ze op X, bij de foto van Nadals aankomst in het Manolo Santana.

Na het winnen van 22 Grand Slams tijdens zijn professionele carrière, zal de Spanjaard, één van de beste spelers aller tijden, deelnemen in de Spaanse hoofdstad zonder geplaatst te zijn. Dat betekent dat hij, als er niets ongewoons gebeurt, op donderdag 25 april zijn debuut zal maken op de gravel van Caja Mágica.

Zijn beschermde ranking geeft hem ook direct toegang tot het hoofdtoernooi, maar hij zal wel in de eerste ronde aan het toernooi moeten beginnen. Als hij de finale bereikt, wat moeilijk voorstelbaar is, speelt hij zeven wedstrijden, zoals in elke major.

Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen