ATP Tour: Murray wint van Shapovalov, Griekspoor door na opgave tegenstander

Een jaar geleden verloor Tallon Griekspoor in de achtste finale van Novak Djokovic in DubaiProfimedia
Deze maandag gaan er op verschillende continenten weer ATP- en WTA-toernooien van start. Vandaag volgen we voornamelijk de gebeurtenissen op het ATP-toernooi in Dubai, omdat daar Nederlands beste tennissers Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp in actie gaan komen, plus twee top 10-spelers.

ATP-500 Dubai Duty Free Tennis Championships - enkelspel, eerste ronde - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Adrian Mannarino (#20) 0-2 Botic van de Zandschulp (#70) (6-7 (3), 5-7)

Botic van de Zandschulp heeft verzekerd van een plek in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Dubai. De nummer 75 van de wereld versloeg de Fransman Adrian Mannarino met 7-6 (3), 7-5. Mannarino, de mondiale nummer 19 en als zesde geplaatst. Lees meer...

Statistieken Mannarino - Van de Zandschulp
Statistieken Mannarino - Van de ZandschulpFlashscore

Denis Shapovalov (#120) 1-2 Andy Murray (#67) (6-4, 6-7 (5), 3-6)

Statistieken Shapovalov - Murray
Statistieken Shapovalov - MurrayFlashscore

Tallon Griekspoor (#28) 1-0 Abedallah Shelbayh (#230) (7-5, 2-0 opg.)

Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Dubai. De 27-jarige Haarlemmer zag zijn tegenstander Abdullah Shelbayh uit Jordanië bij een stand van 7-5, 2-0 geblesseerd opgeven. Voor Griekspoor was het de eerste enkelpartij sinds het verlies in de halve finale van het ABN AMRO Open tegen de Italiaan Jannik Sinner. Op het toernooi in Doha kwam hij vorige week alleen uit in het dubbelspel.

Tegen Shelbayh, de nummer 228 van de wereldranglijst die een wildcard had gekregen, kwam Griekspoor een break voor op 3-2, maar de Jordaniër kwam na een lange game terug tot 5-5. Met twee gewonnen games pakte de Nederlandse nummer 28 van de wereld toch de set. In de tweede set liep Griekspoor meteen uit naar 2-0. Shelbayh gaf daarna geblesseerd op. Griekspoor neemt het in de tweede ronde op tegen Aleksandr Boeblik uit Kazachstan. De als zevende geplaatste Boeblik won in drie sets van de Tsjechische qualifier Tomas Machac: 2-6 6-3 7-6 (5).

Statistieken Griekspoort-Shelbayh
Statistieken Griekspoort-ShelbayhProfimedia

Zhizhen Zhang (#48) 1-2 Andrey Rublev (#5) (7-6 (4), 2-6, 4-6)

Statistieken Zhang-Rublev
Statistieken Zhang-RublevProfimedia

Hubert Hurkacz (#8) 2-1 Jan-Lennard Struff (#25) (7-6 (5), 6-7 (4), 7-6 (6))

Statistieken Hurkacz-Struff
Statistieken Hurkacz-StruffProfimedia

ATP-500 Dubai Duty Free Tennis Championships - dubbelspel, eerste ronde - Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Michael Agwi/Osgar O'Hoisin 0-2 Lloyd Glasspool/Jean-Julien Rojer (0-6, 6-7 (5))