Schalke stopt zegereeks Borussia Dortmund met 2-2 gelijkspel in Kohlenpott-derby

Kenan Karaman viert met zijn teamgenoten de 2-2 en is met Schalke nu zeven duels op rij ongeslagenProfimedia
Schalke 04 kwam twee keer terug van een doelpunt achterstand om een 2-2 gelijkspel te behalen tegen rivalen Borussia Dortmund in de 100e Kohlenpott-derby in de Bundesliga en maakte een einde aan de reeks van acht gewonnen competitiewedstrijden van de tegenstanders.

Dortmund, dat deze week in de Champions League door Chelsea werd uitgeschakeld, staat met 50 punten op de tweede plaats achter Bayern München dat 52 punten heeft na de 5-3 overwinning op Augsburg. Schalke staat op de 17e plaats, maar hun sterke optreden bevestigde hun groeiende vorm en verlengde hun ongeslagen reeks tot zeven opeenvolgende competitiewedstrijden.

Beide partijen misten in de eerste helft goede kansen om te scoren, maar de gastheren, die aanvoerder Marco Reus en de geblesseerde Julian Brandt misten, kwamen na 38 minuten op achterstand. Dortmund-verdediger Nico Schlotterbeck kreeg veel te veel ruimte toen hij de bal ver buiten het strafschopgebied oppikte en vanaf 18 meter binnenschoot.

Schalke kwam vijf minuten na de pauze terug met een intikker van Marius Bülter, hun eerste doelpunt in de Kohlenpott-derby sinds 2019. Maar Raphael Guerreiro herstelde de orde voor Dortmund op spectaculaire wijze door de bal na een uur in de bovenhoek te schieten. De blauwhemden gaven echter niet op en maakten voor de tweede keer gelijk met een krachtige kopbal van Kenan Karaman in de 79e minuut.

Quotes

"We hadden goede delen in de eerste helft, hadden kansen om te scoren. Toen deden we het niet meer zo goed in de tweede helft en toen werd het toch nog een wedstrijd en dat is wat Schalke wilde", zei Dortmund-trainer Edin Terzic. "We weten dat we goed kunnen voetballen en dat hebben we vandaag in de eerste helft laten zien, maar we weten ook dat we dat niet de hele wedstrijd volhouden."

“De afgelopen weken is er gesproken over hoe ver het team is en of het klaar is voor de titel en we bleven zeggen dat we nederig moeten blijven. We moeten blijven werken aan onze problemen. We moeten ervan leren als we hogere doelen willen bereiken."