Sadio Mane scoort twee keer voor Senegal en Brazilië verliest opnieuw

Youssouf Sabaly(l) en Marquinhos (r) in duel op de bal, Sadio Mane (m) kijkt toeAFP
Sadio Mane was met twee doelpunten de grote man bij Senegal, dat in Lissabon een vriendschappelijk potje speelde tegen Brazilië en met 4-2 won.

Voor Brazilië was het alweer het derde verlies in de laatste vier wedstrijden. Tevens hadden de Goddelijke Kanaries al sinds 2015 (2-0 Chili) niet meer met meer dan één doelpunt verschil verloren en kregen ze voor het eerst sinds de halve finale van het WK 2014 (7-1 Duitsland) meer dan drie goals om de oren.

Lucas Paqueta zette de Brazilianen nog op voorsprong en die dachten even later zelfs op 2-0 te kunnen komen nadat ze een penalty kregen na een overtreding op Vinicius Jr. De VAR stak daar echter een stokje voor, door buitenspel te constateren.

De laatste zes wedstrijden van Brazilië
De laatste zes wedstrijden van BraziliëFlashshare

Senegal ging zuinig om met haar eerste kans. Brazilië kreeg de bal niet weg en Habib Diallo volleyde de bal in de 22e minuut hard tegen de netten.

De goal gaf de Afrikanen vertrouwen en na rust sloegen ze twee keer in drie minuten toe. Een kopbal van Ismaiia Sarr werd door Marquinhos in zijn eigen doel gewerkt en Mane krulde de bal net binnen de zestien prachtig in de kruising.

Marquinhos herstelde zijn fout door de 3-2 op het bord te zetten, maar Senegal hield het hoofd koel en door een penalty van Mane werd het verschil weer twee.