Liverpool verliest ondanks ingrijpen Klopp bij Brentford; van Dijk uit voorzorg gewisseld

Van Dijk kan zich niet meer inhouden na de tweede tegengoal
Van Dijk kan zich niet meer inhouden na de tweede tegengoalAFP
Liverpool heeft alweer de vijfde nederlaag van het seizoen in de Premier League geleden. De nummer 2 van vorig seizoen ging deze keer onderuit bij Brentford (3-1) en raakte weer wat verder verwijderd van een plaats die recht geeft op spelen in de Champions League volgend seizoen. Aanvoerder Virgil van Dijk werd in de rust gewisseld bij Liverpool.

Halverwege stond Liverpool, al maanden uiterst kwetsbaar achterin, met 2-0 achter. Eerst werkte de Franse verdediger Ibrahima Konaté de bal nogal ongelukkig achter zijn eigen doelman Alisson. Vlak voor rust zorgde Yoane Wissa voor het tweede doelpunt. Tussendoor werden in een chaotische fase ook nog eens twee treffers uit een corner van de thuisclub op advies van de VAR afgekeurd.

Van Dijk last van spieren

De organisatie achterin bij Liverpool was met name na de 1-0 ver te zoeken. Trainer Jürgen Klopp besloot tijdens de rust dan ook hard in te grijpen. Van Dijk, Konstantinos Tsimikas en Harvey Elliott werden gewisseld voor Joël Matip, Andrew Robertson en Naby Keïta. Van Dijk werd volgens belN Sports uit voorzorg na 45 minuten aan de kant gehouden. De centrale verdediger had wat last van de spieren in zijn been. "Virgil gaf aan dat zijn spieren wat opspeelden, maar wilde wel verder. Dat durfde ik niet aan", zei Klopp. "De fysiotherapeuten waren heel blij met mij."

Het hernieuwde Liverpool bracht meteen na de hervatting via Alex Oxlade-Chamberlain de spanning terug. De middenvelder, die zijn honderdste duel voor Liverpool speelde, kon scoren na een voorzet van Trent Alexander-Arnold. In de slotfase zette Bryan Mbeumo na een mooie dieptepass de thuisclub op 3-1. Ook hier zag de verdediging van de bezoekers er slap uit. Brentford steeg naar de zevende plek op de ranglijst en naderde Liverpool tot twee punten met wel een wedstrijd meer gespeeld.

Nog geen Gakpo

Cody Gakpo ontbrak nog bij Liverpool. Trainer Jürgen Klopp had de van PSV overgekomen aankoop niet opgenomen in de selectie. De Duitser had eerder al aangegeven te verwachten dat het duel voor de international van Oranje iets te vroeg kwam. Over de nederlaag was Klopp duidelijk: "We hebben te veel kansen gemist, er had meer in gezeten. Ik denk dat hun derde doelpunt had moet worden afgekeurd, maar laten we vooral de oorzaak bij onszelf zoeken."