Iran slaat in blessuretijd toe tegen Wales na eerste rode kaart van het WK

Iran heeft met 2-0 gewonnen van Wales
Iran heeft met 2-0 gewonnen van WalesProfimedia
Iran heeft bij het WK in Qatar op de valreep een 2-0-overwinning geboekt op Wales. Rouzbeh Cheshmi en Ramin Rezaeian maakten diep in de blessuretijd de treffers voor de ploeg van Carlos Queiroz.

Met de late zege komt Iran op 3 punten, Wales heeft 1 punt achter de naam. Engeland en de Verenigde Staten spelen vanavond om 20.00 uur de tweede wedstrijd in Groep B.

De spelers van Iran zongen voor aanvang van het duel deze keer het volkslied mee, in tegenstelling tot hun stille protest voor de eerste wedstrijd tegen Engeland (2-6). Ook op de tribunes waren de emoties bij de Iraanse fans zichtbaar. De echte passie op het veld werd echter pas getoond na de aftrap, waardoor de toeschouwers in het Ahmed bin Ali stadion een vermakelijke eerste helft zagen.

Kansen

Ondanks de goede wil, waren de kansen voor rust schaars. Een doelpunt van de Iraanse aanvaller Ali Gholizadeh werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Sardar Azmoun pas in de laatste minuut van de eerste helft weer dicht bij een treffer was. Aan de andere kant blokte keeper Hossein Hosseini een inzet van Kieffer Moore. Gareth Bale wist in zijn 110e interland, een record, voor weinig gevaar te zorgen.

Iran werd vijf minuten na rust bijna beloond voor de inzet, maar Azmoun en Gholizadeh raakten binnen enkele seconden de palen links en rechts van Wayne Hennessey. De doelman zag in de slotfase rood na een harde charge buiten zijn strafschopgebied. Dat was pas de eerste rode kaart van het WK. Cheshmi en Rezaeian drukten vervolgens het overwicht uit in de laatste twee minuten van de blessuretijd.