Hockeysters in Pro League na sterk vierde kwart langs Argentinië

Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeyvrouwen
Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeyvrouwenANP
De Nederlandse hockeysters hebben de tweede wedstrijd van de vijfde editie van de Pro League weten te winnen. Tegen rivaal Argentinië werd het 4-1 na een sterk vierde kwart.

Na een eerste kwart zonder doelpunten opende gastland Argentinië in het tweede kwart de score. María José Granatto trof na 18 minuten spelen doel vanuit de allereerste strafcorner.

In het vierde en laatste kwart herstelde de 34-jarige routinier Eva Drummond het evenwicht, eveneens uit een toegekende strafcorner. Drummond werd begin dit jaar door bondscoach Paul van Ass nog gepasseerd voor het EK.

De gelijkmaker gaf de hockeysters vleugels, want Felice Albers (strafcorner), Joosje Burg (velddoelpunt) en Yibbi Jansen (velddoelpunt) zorgden in het slot voor de ruime Nederlandse zege.

Het team van Van Ass won donderdag in Santiago del Estero al met 8-0 van Groot-Brittannië. Zondag volgt opnieuw een treffen met de Britse vrouwen. Een dag later staat wederom een ontmoeting met Argentinië op het programma.