Nederlandse hockeysters halen uit met zevenklapper en bereiken naar van het EK

De Nederlandse hockeysters wonnen met 7-0 van Engeland
De Nederlandse hockeysters wonnen met 7-0 van EngelandANP
De Nederlandse hockeysters hebben zich opnieuw geplaatst voor de finale van het EK. De titelverdedigsters wonnen in het SparkassenPark in Mönchengladbach na een moeizame eerste helft toch overtuigend met 7-0 van Engeland. Het team van bondscoach Paul van Ass speelt in de eindstrijd tegen de winnaressen van de andere halve finale tussen gastland Duitsland en België.

Yibbi Jansen had een belangrijk aandeel in de zege. Ze maakte in het begin van de tweede helft de eerste bevrijdende treffer vanuit een strafcorner. Daarna was ze nog twee keer trefzeker vanuit een strafcorner. Ook Frédérique Matla scoorde twee keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Pien Dicke en Marijn Veen.

De speelsters van Oranje hadden een moeizame start en maakten veel fouten in de eerste helft. Er waren wel wat kansjes, maar de Engelse vrouwen bleven met hun fysieke spel goed overeind. Felice Albers kreeg de eerste kans voor Nederland, maar stuitte op de Engelse doelvrouw. In het tweede kwart drongen de vrouwen van Van Ass meer aan. Dit leidde tot een mogelijkheid voor Maria Verschoor. Ze verzilverde deze niet. Een paar minuten later versierde Verschoor ook de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar deze kwam op de knie van een Engelse speelster terecht. Vlak voor rust kreeg Frédérique Matla de grootste kans voor Oranje, maar ze sloeg de bal naast.

Strafcorner

In het begin van de tweede helft dwongen de Nederlandse vrouwen meteen een strafcorner af. Maar Oranje benutte deze niet. Ook in de herhaling mislukte de uitvoering van een variant. De derde strafcorner in een paar minuten tijd was eindelijk wel raak. Jansen sloeg de bal hard voorbij de Engelse doelvrouw. Na deze bevrijdende treffer drukte Nederland door. Pien Dicke zorgde een paar minuten later voor de 2-0.

De Engelse vrouwen probeerden daarna nog wel iets terug te doen. Ze kregen hun eerste strafcorner, maar die ging naast. Nederland nam daarna het initiatief weer in handen. Er volgden kansen voor Marijn Veen en opnieuw Matla. Vanuit een strafcorner slaagde Nederland er weer in om te scoren. Jansen was opnieuw trefzeker. Een paar minuten later maakte Matla er 4-0 van. Daarna ging Nederland door. Marijn Veen tekende voor de 5-0. Vlak daarna benutte Jansen opnieuw een strafcorner. Matla maakte er met haar tweede treffer 7-0 van.