Engeland na rust veel te sterk voor Wales; Rashford beste man op het veld met twee goals

Bijgewerkt
Marcus Rashford krijgt een terechte knuffel van Gareth Southgate
Marcus Rashford krijgt een terechte knuffel van Gareth SouthgateProfimedia
Engeland is groepswinnaar geworden van Groep B. Na rust werd, mede dankzij een matig keepende Danny Ward met 0-3 afgerekend met een machteloos Wales. Het team van Gareth Southgate was voor rust al sterker en beter en zette dat na de thee om in goals. De 0-1 kwam uit een vrije trap van Marcus Rashford ('50). Een fijne zwabberbal die houdbaar leek voor Ward. Twee minuten later verspeelde Wales de bal achterin en kon Phil Foden volledig vrij intikken. Ook bij de 0-3 ging Ward niet vrijuit. Opnieuw was Rashford de gevierde man ('68).

Engeland neemt het in de knock-out-fase op tegen Senegal, dat eerder vandaag Ecuador wist te verslaan. Wales is met één punt uit drie duels uiteraard uitgeschakeld.

Andere aanval

Engeland speelde in de laatste groepswedstrijd op het WK voetbal in Qatar met Phil Foden en Marcus Rashford in de aanval. Ze kregen van bondscoach Gareth Southgate de voorkeur boven Raheem Sterling en Bukayo Saka. Ook Jordan Henderson stond in de basis. De aanvoerder van Liverpool viel het vorige duel nog in. De herstelde verdediger Kyle Walker deed eveneens mee.

In de eerste helft domineerden de Engelsen al, maar slaagden er niet in veel kansen uit te spelen. De beste mogelijkheid was nog voor Rashford. Na een pass van Harry Kane stuitte de aanvaller van Manchester United echter op Ward, de doelman van de tegenstander.

Wales na rust kansloos

Vlak na rust was het dus wel raak voor Rashford. Hij scoorde in de 50e minuut met veel overtuiging uit een vrije trap. Amper een minuut later was het al 2-0. Nu was het de beurt aan Phil Foden om feest te vieren. De speler van de Engelse kampioen Manchester City rondde van dichtbij af na een voorzet van Kane. Rashford maakte er ook 3-0 van. Nu schoot hij de bal na een solo in de 'korte' hoek.