FC Utrecht toont veerkracht en overbrugt 2-0 achterstand om punt te pakken bij NEC

Dost en Boussaid vieren de 2-2
Dost en Boussaid vieren de 2-2ANP
FC Utrecht heeft in de uitwedstrijd tegen NEC na een achterstand van 2-0 een punt gepakt. De ploeg van trainer Michael Silberbauer kwam terug tot 2-2.
NEC 2-2 FC Utrecht
NEC 2-2 FC UtrechtFlashshare

Via twee doelpunten van Landry Dimata nam NEC in de eigen Goffert een voorsprong van 2-0. De Belg opende in de 31e minuut de score na een fraaie steekbal van spelmaker Oussama Tannane.

Kort na rust verdubbelde Dimata de voorsprong op aangeven van Magnus Mattsson. Daar ging balverlies aan vooraf van Utrecht-middenvelder Victor Jensen, die vlakbij zijn eigen strafschopgebied van de bal werd gelopen door Tannane.

Statistieken NEC-FC Utrecht
Statistieken NEC-FC UtrechtFlashshare

Doelpunten Dost en Boussaid

Met de van een blessure herstelde spits Bas Dost als invaller knokte FC Utrecht zich terug. Dost tikte in de 63e minuut de aansluitingstreffer binnen, nadat een schot van Sander van de Streek via doelman Jasper Cillessen voor zijn voeten was beland. Enkele minuten later schoot Othmane Boussaid de gelijkmaker binnen na een actie van Anastasios Douvikas.

In de slotfase kreeg Elayis Tavsan een grote kans om NEC alsnog de winst te bezorgen, maar hij stuitte op doelman Vasilis Barkas.

FC Utrecht houdt als nummer 7 van de Eredivisie de Nijmegenaren op 7 punten achterstand met het gelijkspel in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal.